stoineff

Кървава катастрофа в Лас Вегас


Най-малко един човек загина, а най-малко 37 са ранени, след като шофьорка се вряза с колата си в тълпа пешеходци на известния булевард „Лас Вегас” в едноименния хазартен град. 


Тежката катастрофа стана в близост до хотел „Планета Холивуд”, където по същото време приключваше най-известният конкурс за красота – „Мис Вселена” 2015, съобщава Ен Би Си. Според Ройтерс загиналите може да са трима.

Най-малко 7 от ранените са в критично състояние, обясниха от полицията в Лас Вегас. От там още не могат да кажат дали водачката умишлено е вкаралата колата си в тълпата. На жената, която е чернокожа, се правят тестове за алкохол и наркотици. Тя избягала и била задържана в друг хотел, пред който паркирала колата си.

Южната част на булевард „Лас Вегас”, известна като Ивицата, е била затворена по това време и в двете посоки. Там се намират прословутите хотели „Беладжио”, „Париж Лас Вегас” и „Планета Холивуд”, където се провеждал конкурсът „Мис Вселена”.

По думите на туристка, станала свидетел на катастрофата, колата била като топка за боулинг, а телата на хората били наредени като кегли. „Човек би си помислил, че е някакво шоу, защото сме в Лас Вегас. Но тогава видях как някои хора изхвърчат във въздуха”, сподели Рабиа Куреши. Нейният съпруг, който е хирург, спрял колата си и се втурнал да помага на ранените.

Друг свидетел видял, че най-малко 10 души са откарани с линейки. „Чухме, че една кола се качи на тротоара до „Планета Холивуд” и продължи покрай хотел „Париж”. Има много линейки и от двете страни”, каза тя.

related

новини 8147308403488715612

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item