stoineff

14 са убитите и 14 тежко ранени след атентата в Сан Бернардино, Калифорния


Саид Фарук и брат му най-вероятно са оставили взривно устройство в апартамента, където са направили опит да се укрият, след като откриха масова стрелба в Сан Бернардино. 

При атаката бяха убити 14 души, 14 са тежко ранени. Трагедията се е разиграла в Inland Regional Center - един от 21 обекта на социалните служби за подпомагане на хора с проблеми в развитието около 11 часа местно време.
Саид и неговата съучастничка бяха убити при преследване с полицията, след като откриха масова стрелба. По-рано беше съобщено, че нападателите са трима, но засега не е ясно дали има трети човек, съобщава Нова телевизия.

Фарук е бил служител на общинската здравна служба, която е имала празненство в сградата, където е било извършена атаката. Според свидетели той е бил част от коледното парти, но си е тръгнал след възникнал скандал. Скоро след това мъжът се върнал въоръжен със своята съучастничка и са открили стрелба. Нападателите са били тежко въоръжени, носели са бронежилетки.

Все още не е ясно дали става дума за терористичен акт.

В момента американската полиция провежда обиск в жилищна сграда, отдалечена на 3 километра от мястото на стрелбата. В този район са били убити и двамата заподозрени. По предварителна информация апартаментът, в който протича операцията, е тяхна собственост. Те са отишли там след престрелката. Силите за сигурност опитват да обезвредят пакет, който според тях е взривно устройство.

Американците са, тъй като това се разиграва преди 3 декември - Световният ден за хората с физически и умствени недостатъци.

related

Свят 8497026082374477910

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item