stoineff

Последни новини: Мъж с мачете рани трима в лондонското метро


Лондон. Трима души бяха ранени при нападение от неизвестен мъж, въоръжен с мачете в лондонското метро, пише The Daily Telegraph.


Инцидентът се е случил на станция „Лейтънстън“. Лондонската полиция е арестувала нападателя. Според свидетелите преди атаката си мъжът е крещял „Това е за Сирия!“.
„Сътрудниците на британската транспортна полиция се справиха с инцидента на място. Един от ранените е получил сериозни наранявания. Чакаме информация за другите пострадали“, съобщи представител на местната полиция.

Лорейн Годвиста е облечена за коледен обяд с колеги от службата в лондонски квартал. За да стигне до тях обаче тя трябва да вземе метрото на спирка Лейтънстоун.Точно там преди няколко часа мъж с мачете преряза гърлото на друг и рани още трима във вагон на метрото. Ето какво разказва Лорейн пред вестник "Гардиън".
"Бях тръгнала за коледен обяд с колегите. Влязох в метрото и доста се учудих на стотиците хора ,които панически бягаха около мен. Реших ,че пак ескалаторите не работят. Но после- видях това, което няма да забравя никога. Мъж, който се разхождаше на единия от пероните, а в краката му имаше мъртъв човек. Той насочваше оръжие към минувачите и крещеше:"Това ще се случи с всички вас, които се е... с майка Сирия. Кръвта ви ще отмъсти за нейните избити невинни. Имаше маска, но очите му бяха черни и ужасни- светеха, все едно беше дяволът. Тръгнах да бягам, за да се спася. След 10 минути се появиха добрите полицаи и го арестуваха".

Според жената човекът със сигурност е мюсюлманин. Тя прави това заключение от думите на единия полицаи, докато арестува нападателя:"Значи си мюсюлманин, така ли, кучи сине?!"

related

Свят 5655885552037343321

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item