stoineff

Марк Зукърбърк дари 45 милиарда след като се роди дъщеря му


Марк Зукърбърг стана баща и дари милиардите си от Фейсбук за благотворителност. Създателят на най-голямата социална мрежа в света, дари състояние от 45 милиарда долара за фондация, след като се роди дъщеря му Макс.


Що се отнася до въпроса, дали е трудно да се раздели човек с такова богатство, за Марк отговорът е — „Не“! Самият той не живее по по-различен начин, отколкото преди години, когато създава социалната мрежа.



Марк още като дете участвал в различни проекти с приятелите си, а и проявява голям интерес към компютърните технологии. Като дете декодирал игрите на приятелите си, а в гимназията създал музикална платформа, към която проявили интерес компаниите AOL и Microsoft, но Зукърбърг отказал сътрудничество с тях.


В Харвард е започнал да учи през 2002 г., като още в началото на следването си е имал репутация на изключителен програмист. Проектът Фейсбук стартирал с няколко свои съквартиранти, а скоро напуснал университета, за да може изцяло да се посвети на създаването на социалната мрежа.


Преди да навърши 21 г., неговата компания е на стойност 12,7 милиона долара. Останалото е история. Днес повече от 1,55 милиарда души използват Facebook.

Зукърбърг интензивно учи китайски език, а колко добре напредва показва и фактът, че издържал 30 минутен тест с въпроси и отговори.


Това, по което е особено разпознаваем е неговата скромност. Значителна част от своето богатство той отдавна раздава, не кара скъпа кола, а Фолксваген, който струва 30 000 долара. Освен това редовно общува със своите служители и с обикновените хора.


Самият гений признава, че богатството не е променило нито начина му на мислене, нито животът му. Продължава да живее като обикновен човек със съпругата си и е щастлив, че най-накрая има дъщеря.

related

новини 6355906225265028842

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item