stoineff

ГЕРБ се премести от дясно в центъра, вече е центристка партия!


Поводът, по който си тръгна Христо Иванов и мина в опозиция Радан Кънев, е нищо. Но причина има. Причината е това, че ГЕРБ се премести от дясно в центъра, че вече е центристка партия. От това следва битка за идентичност. Това заяви в интервю за сутрешния блок на БНТ социологът Андрей Райчев.

„Кънев е небрано лозе. Какво означава да си отидеш сега – да излезеш на улицата”, посочи той по адрес на лидера на ДСБ.

Според Райчев, основният проблем на Реформаторския блок е, че са малко хора. От една страната те мат нужда да влязат в коалиция, но в следващия момент коалицията не им харесва и започват да говорят срещу партньорите си.

По думите на социолога, на Христо Иванов не му стигало гъвкавост. „В политиката трябва повече хитрост. Не му стигна. На този етап приключи участието си”, смята той. Според него Реформаторският блок ще се разпадне „като старото СДС”.

Анализаторът Нено Димов от Института за дясна политика от своя страна заяви: „Ако някой търси идентичност, това определено е левицата, а не десницата”.

„Реакцията на Христо Иванов е очаквана, доколкото той си постави цели, които нямаше как да бъдат постигнати”, допълни той. „Аз не мисля, че управляващите са пред развод, не мисля, че Реформаторският блок ще напусне кабинета, но мисля, че е възможно Реформаторският блок да продължи да съществува под друга форма”, прогнозира Димов.

„Ако някой разклати правителството, ще носи доста тежка пол отговорност в общ план”, предупреди анализаторът.

„Нека не забравяме, че този парламент не беше избран като реформаторски, защото реформаторите получиха само 23 депутати”, припомни той

related

Политика 7204995259165461569

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item