stoineff

Инфарктна ситуация: Нов сблъсък между Русия и Турция

Инфарктна ситуация: Нов сблъсък между Русия и Турция


След вчерашния инфарктен инцидент между руски боен кораб и турски траулер днес е възникнала подобна критична ситуация в Черно море. 

Плаващ под турски флаг кораб е възпрепятствал преместването на сондажни платформи на "Черноморнефтегаз" в нарушение на международните правила, след което катер на руската гранична служба и ракетен катер на Черноморския флот са принудили кораба да промени курса си, предаде РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на компанията.
Две сондажни платформи на държавната компания "Черноморнефтегаз", във връзка със сложната международна обстановка са били преместени от Одеското газово находище в руски териториални води. При предвижването на конвоя от плавателни съдове с теглени плавателни обекти се появил „неизвестен търговски кораб под турски флаг“.

„Действайки в нарушение на международните правила за предупреждение за опасност от сблъсък на кораби в морето и общоприетите норми за морско корабоплаване, турският кораб не е дал път на конвоя, пресичащ пътя му, и направил опит да спре на пътя му на движение, което е създало извънредна ситуация. Капитанът на турския кораб не е осъществил радиоконтакт със съпровождащите кораби и не е отговорил на повикванията“, се казва в съобщението.

related

Политика 2021047980343642588

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item