stoineff

Не търсете бусове бомби, яжте филия с мас!

Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката на летище София около измислената бомба

След като Бащицата изригна (бел.ред. Б.Б) "Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката на летище София около измислената бомба" и нарече "банда некадърници" служителите на МВР и летище София, вицепремиерът Румяна Бъчварова пък прехвърли вината за случилото се върху медиите.

Докато се чудим кой е виновен за суматохата вчера да помислим малко за превенция и какво представлява тя на практика.


  1. Навярно повечето от вас помнят, че преди дни имаше серия от терористични атентати в Париж. За тези, които са забравили при тях загинаха около 130 души, като по чудо се размина и по - голяма трагедия.
  2. Тези които са забравили, може би пък помнят, че на летище Сарафово в Бургас на 18 юли 2012 г, камикадзе се самовзриви и уби 7 души. (България все още не е изразила официална позиция по случая)
  3. В Сирия продължават конфликтите между Русия и Турция.
...

Тъй като списъка е дълъг мога само да напиша и общата картина. 

1. Зарязан е микробус, който е установено, че е оставен от хора, които не са граждани на ЕС (според източници на "Интервю" става дума за двама грузинци, които са влезли в България през ГКПП "Капитан Андреево")
2. Куче на Гранична полиция маркира буса като реагира за наличие на взривни вещества.
3. Шефът на "Гранична полиция" Антонио Ангелов, обяви, че "при нормален обход на маршрута от наряд на "Гранична полиция" със служебно куче, то реагира на взривно вещество, след което е използван специализиран уред за детекция на взривни вещества, който също реагира, след което е задействана веднага процедурата за реакция при взривни вещества".
4. Над пет часа специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" към СОБТ проверяваха паркирания бус.

След това се оказа, че взривно вещество в микробуса няма. Какво тогава е подвело и кучетата, и уредите?
Според отговора на главния секретар на МВР, лицата влезли с микробуса са граждани на република от бившия СССР, като впоследствие единият е излетял към страна-членка, а другият – към страна от бившия Съветски съюз. По думите на Костов избраният от тях маршрут „не е обичайна практика”.

„Самият автобус и самите лица имат рисков профил, което не означава, че са лоши хора.
Рисковият профил е начертан още след събитията от 13 ноември”, уточнява още той.

С оглед написаното отгоре се оказва, че единствените неадекватни и "некадърни" действия и изявления са не на уволнения скоростно PR на летището, а по скоро на Борисов и последвалото на Бъчварова.

Как трябва да реагират полицаите в подобни ситуации? И нали не очаквате, че медиите ще мълчат за това, което се случва!

Завършвам. Националната сигурност не е като да ядеш филия с мас.

related

новини 1674287154978769973

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item