stoineff

Бъчварова избухна: Стига вече!


Вътрешният министър Румяна Бъчварова даде брифинг след заседанието на Министерски съвет. 

Тя скочи срещу бизнеса, медиите, политиците и някои бивши служители, които я обвиниха, че е в Китай, когато тук стават знакови убийства. "Стига вече", отсече Бъчварова и призова да спрат коментарите срещу МВР. Тя обясни, че не е имало начин да се отложи визитата.

И определи декларацията на КРИБ като нелепа.


"Човекът който управлява МВР е Румяна Бъчварова. Най-ценният ми съветник и консултант е господин Борисов. Трябва да съм абсолютно неразумна да е се допитвам до него", заяви вицепремиерът.

"Кръговете, които се обвиняват във влияние върху МВР, са най-големите критици на министерството. Докато аз съм министър, няма да позволя друг, освен официалното и легитимно ръководство, да управлява МВР и да взима решение. Натискът не е срещу Бъчварова, а срещу всички, които работят за националната сигурност", категорично заяви Бъчварова и благодари на семействата на служителите.

„Няма да позволя МВР да бъде боксова круша на всеки, който си мисли, че може да влиза в новините когато няма какво да каже”, отсече тя. По думите й всички коментари по отношение на МВР са непрофесионални и в повечето случаи са неподготвени. "Не мога да допусна лични нападки, които са към ръководството на МВР”, подчерта тя.

По отношение на декларацията на КРИБ Бъчварова заяви, че по-нелепо нещо отдавна не е срещала. В нея ясно личал личният мотив в изведените позиции. „Бизнесмените не са специална привилегирована група на МВР. МВР има отговорност на всички граждани”, категорична беше Бъчварова.

„Двете убийства са изключително неприятни и доста тревожни. Но да се генерализира този проблем по истеричен начин означава преднамерена кампания към МВР”. Тя подчерта, че първоначално е била изнесена информация и за двата случая. „Не може във всеки един момент по разследването да бъде предоставяна информация”,подчерта министърката.

Бъчварова контрира и бившия главен секретар Николай Радулов, който заяви, че сегашния човек на този пост е обвиняван от служители, че пие. "Георги Костов не пие", каза Бъчварова и добави, че МВР не е българският футбол, който всички коментират.

Емил Кошлуков обобщи в резюме казаното от Бъчварова в 10 точки:

1. Журналистите не могат да коментират и критикуват МВР
2. Бившите служители не могат да коментират и критикуват МВР.
3. Бизнесмени категорично не могат пък съвсем.
4. Който го направи, е враг на националната сигурност.
5. Който ходи на почивка, абсолютно не може да коментира МВР.
6. Ако почивката е в чужбина, горното важи два пъти повече.
7. Двете публични убийства са много неприятни, но не са нещо особено.
8. Престъпниците нападат, защото четат медии.
9. Бизнесмените ги трепят, защото им е такъв бизнеса, техен проблем.
10. Цялата критика към МВР е конспирация с цел да свали властта.

related

Политика 7264816319039297678

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item