stoineff

Духлевски, изнудвал строителна фирма, е под домашен арест


Управител на фирма за строителен надзор бе арестуван и задържан за срок до 72 часа за това, че изнудвал строител и получил от него сумата от 10 хил. лева. след разследване на НОВА ТВ.


Людмил Духлевски е задържан на 11 декември за срок до 72 часа и е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 213а, ал. 1 от НК. На 12.12.2015 г. с постановление на прокурор при СГП, Духлевски е задържан за срок до 72 часа.
Съобразно сключен договор въпросният строител трябвало да изгради съоръжения за нуждите на Министерство на околната среда и водите (МОСВ).
Като гаранция за добро изпълнение той внесъл депозит в МОСВ. Парите следвало да бъдат освободени, след като обектите бъдат завършени и Духлевски подпише необходимите документи за това, че обектите отговарят на съответните технически изисквания.
Строителната фирма изпълнила договора и построила съоръженията.
Предстояло фирмата на Духлевски да извърши контрол и да издаде необходимите документи.
Тогава изнудвачът поискал среща с управителя на строителната фирма.
В прав текст той заявил, че ако не му даде сумата от 35 хил. лева, няма да подпише съответните документи за приемане на обекта и ще бъде невъзможно да се освободи дадения депозит в МОСВ.
Управителят на строителната фирма подал сигнал в полицията и Духлевски бил арестуван, след получаване на парите, които били белязани.
Предстои в Районен съд - Севлиево да бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение ”Задържане под стража ”.

related

Политика 2465480657470934502

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item