stoineff

Лаптопи или компютри втора ръка да изберем?

Когато настъпи момента да си закупум нов компютър, винаги възниква дилема дали да вземем настолен компютър или лаптоп. А кое е по-добре дали да са нови или втора ръка също е въпрос с много въпросителни? В тази статия ще ви насочим в коя посока е по-добре да поемете според вашите нужни и наличен бюджет.

С непрестанно развиващите се ИТ технологии и все по-честата и наложителна употреба на компютъра в днешно време, става ясно че без тези машини, животът ни сякаш ще замръзне на място. Почти всичко днес е компютъризирано и дали чрез достъп до пощата, Facebook или любимата игра, всеки е съсредоточен в компютърния екран. Използваме ги у дома, на работа дори в образователната система. Най-често се използват за сърфиране в социалните мрежи, за четене на новини, за изпращане и получаване на e-mail-и и прикачени файлове, интернет банкиране, намиране на информация за дейности и услуги.

Ако сте сред малкото хора, които нямат достъп до компютър, то със сигурност е време да си купите. Компютрите са бъдещето и съвсем скоро ще се превърнат в такава необходимост, каквата е четенето и писането, например. Ако ви притеснява бюджета, то може да помислите и върху това да си вземете използван компютър, в което няма нищо лошо. Едно от предимствата да го направите, независимо дали е лаптоп втора ръка или настолен, е че ще наследите цялата операционна система, заедно със софтуера, приложенията и услугите, които са инсталирани.
laptops-vs-desktop

За всички хора, на които им е трудно да решат дали да си купят настолен компютър втора ръка или лаптоп втора ръка, съществуват някои основни характеристики, с помощта на които да избора ви би бил по-лесен. В следващите параграфи ще обсъдим ползите и недостатъците на двете системи, така че да може да прецените кое е по-добре за вас.

Настолни компютри


Нека анализираме основно настолните компютри. Те биват приемани като семейни машини, като могат да се използват за сърфиране, игри, обработка на снимки и видеа, за слушаване на музика, филми и други. Енергийната ефективност и портативност при тях са второстепенни, като основно при тях се набляга на производителността им. Десктопите могат лесно да бъдат обновени и поправени. Те са много издържливи и могат да понесат дейността на цялото семейство върху себе си. Въпреки това, основния им недостатък е, че не са подвижни. Друго, което можем да добавим като минус, е че нямат батерия и ако спре тока е възможно да се изгуби цялата незапаметена информация.

Ако все пак клоните към настолна машина е добре да помислите дали да бъде закупите компютър втора ръка или да бъде нов. Предимствата на тези системи са много, но две от тях е, че ще получите проверена във времето конфигурация с оригинална операционна система и гаранция на достъпни цени. Можете да откриете изключително голямо разнообразие от настолни компютри втора ръка в Plasico.bg, в чийто каталог се предлагат различни конфигурации и марки.
01-laptops-vs-desktop

Лаптопи

Те са портативни и компактни и са перфектни за човек, който си купува компютър за първи път и често му се налага да пътува по работа. Всеки би се съгласил, че приоритет при лаптопите е енергийната ефективност и компактността над производителността и това е причината, заради която са толкова популярни. Те ни осигуряват възможност да се движим с тях без значение дали са включени или не към контактната мрежа. Освен това друг голям плюс на лаптопите е, че монитора, клавиатурата, мишката, камерата или най-общо казано всички периферни устройства са част от самия лаптоп. Друго голямо предимство на лаптопите е наличието на батерия. Благодарение на нея, няма нужда да се безпокоим относно спиране на тока или от вероятността да загубим несъхранена информация. Лаптопът ни ще работи докато се изтощи батерията, а тя издържа с часове.

Предполагам, че отново опираме до това дали да си вземете десктоп или лаптоп. В случай, че решите да купите лаптоп втора ръка, то се допитайте до професионалист, който да ви обясни за машината, колко живот има батерия и за всички външни драйвъри и т.н. Както вече казахме малко по горе ако решите да заложите на настолен компютър втора ръка също няма да сгрешите, тъй като можете да закупуте чисто нови всички периферни аксесоари и компоненти в това число клавиатури, мишки или монитор.

И все пак ако сте решили да закупите на лаптоп втора ръка в Plasico.bg ще откриете цяла катагория предлагаща използвани преносими компютри с гаранция от 6 или 12 месеца на достъпни цени.

В действителност най-доброто място като съотношение между цена и качество, където можете да откриете вашия бъдещ компютър са онлайн магазините, предлагащи висококачествена техника с отлични цени.





related

Технологии 5827805629583889547

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item