stoineff

Студ! Живака пада под - 20 до дни


Арктически студ и дебели преспи ще сковат България през уикенда и следващата седмица, пише "Телеграф". Януарската пролет от последните дни, в които температурите достигнаха до 17-18 градуса, вече си отива. Днес времето също ще се запази предимно слънчево с максимални стойности на живака от около 11-12 градуса.
Вечерта обаче ще започне усилване на облачността от запад, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология. В петък вече в някои райони на страната като Северозападна България валежите от дъжд ще преминават в сняг.

Истински преспи обаче ще се натрупат през почивните дни. В събота сняг ще вали над голяма част от страната, а в неделя дори и максималните температури на повечето места се очаква да са под нулата.

Още по-голям мраз ще настъпи през следващата седмица, когато снеговете ще спрат, но впоследствие температурите няма да се повишат, а ще започнат да падат още по-стремглаво. Минималните ще се сринат на минус 20 градуса, като е възможно на места да са и още по-ниски.

related

новини бг 6541002314287066681

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item