stoineff

Можели са да ударят шамар на брат ми, но да го бият до убиване...

От снимките и разказите на свидетелите, смятам, че Тодор е бил убит.

 Тези хора са го били с такава жестокост, че не са му оставили никакъв шанс. Това каза пред Нова телевизия Ивайло - братът на убития 18-годишен Тодор от Враца. "Толкова много доказателства, толкова много свидетели... Искам прокуратурата да си свърши работата. Аз няма да оставя нещата така. Можели са да ударят шамар на брат ми, но да го бият до убиване... Пълен абсурд е, че линейката е дошла за 15 минути! Дошла е за 30 минути. Това може да се провери", заяви още Ивайло.
Младият мъж каза, че насилието във Враца е ежедневие. "Когато бяха убийствата на предишните две момчета, с брат ми гледахме репортажите по телевизията. Но никога не съм предполагал, че това ще дойде и при нас. Повярвайте ми, в България няма правосъдие и всичко се оправя с пари", добави Ивайло.

Кметът на Враца Калин Каменов изказа съболезнования на семейството и заяви: "Вчерашният ден беше един от поредните тъжни и срамни дни за нашия град. Това за съжаление е ежедневие във Враца. И за съжаление по такъв начин се решават проблемите".



"Не смятам, че 15 човека, които вчера са гледали този инцидент, е трябвало да реагират така пасивно. Защото пасивният човек е уязвим човек. Ако продължаваме да сме пасивни и смятаме, че това не е наш проблем, утре може да пострадат и нашите деца. Нека не сме активни само във Фейсбук, а да сме активни навън", заяви още градоначалникът.

Каменов заяви, че самият той е бил обект на агресия. "Рекетират ме местни велможи. Собственикът на местен сайт - Даниел Бузов ме заплаши, че трябва да плащам данък "Спокойствие", за да не бъда съсипан", каза Калин Каменов и допълни, че хората от Враца трябва да дадат пример - да не са безучастни е пасивни и да дадат отпор на агресията.
Убитият от двама братя Тодор Йорданов е учил в местното училище СОУ" Васил Кънчов" - Враца. През свободното си време е тренирал таекуондо, като мечтата му била сериозно да се занимава с бойния спорт, съобщава Фронт бг.

Близки приятели до момчето споделят, че е бил добър човек, който не би навредил на никого. Не бил сприхав характер - даже напротив.

Тодор е трябвало да бъде абитуриент тази година.


В спорта се справял отлично. Негови близки разказват, че ходел на много състезания, като печелил всички първи места.

Приятелите му разказват, че искат най-много справедливост и нападателите да си получат заслуженото!

Напомняме, че инцидентът се разигра в центъра на Враца пред ужасените погледи на очевидци. Там двамата братя - Иван П. на 32 години и 36-годишният Десислав П. с прякор Поничката го пребили до смърт.

В предаването "Часът на Милен Цветков" негов приятел обясни, че смъртта е настъпила вследствие на глътване на езика и задушаване.

С Тодор била и приятелката му Грета, която изпаднала в шок.

В хода на предприетите заградителни действия, в района на инцидента, е задържан по-малкият брат, а другият е успял да избяга и е обявен за издирване, съобщават от пресцентъра на МВР.

Малко по-късно 36-годишният Десислав П. е отишъл сам в районното полицейско управление, придружен от адвокат, уточниха от вътрешното ведомство.

По данни на полицията - мъжът е регистриран за кражби и шофиране след употреба на алкохол.

related

Регионални 8280483509861358939

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item