stoineff

Загуба 2,5 трилиона долара за 9 дни

Загуба 2,5 трилиона долара за 9 дни


Днес е много лош ден за трейдърите - пълен обрат от печалбите от сряда, които в момента 

изглеждат много далече в миналото, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Дейвид Инглес от Bloomberg в Хонконг.

Много слаб апетит към риска, всъщност нивото на страх може да бъде сравнено с това, което видяхме по време на паниката в началото на годината. MSCI Азия спадна с 2% - достатъчно, за да ни върне с над 3 години назад до най-ниското си ниво от ноември 2012. Загубите от първите 9 търговски дни от годината са 2,5 трилиона долара в пазарна капитализация.

В момента борсите в Япония Хонконг, Китай Тайван и Сингапур са на територията на разпродажбите. Япония е най-зле засегната – Nikkei е надолу с над 600 пункта или цели 3,6%. Shanghai Composite даже се е насочил обратно към мечия пазар, ако нещата се задържат по същия начин.

Изумителното е, че на Филипините им отне 8 месеца, за да навлязат в мечия пазар, a на борсата в Шанхай ѝ отне 3 седмици.

Трябва да споменем и какво се случва и в Джакарта – има данни за няколко експлозии в центъра на индонезийската столица, които се случиха преди около час и валутата е особено тежко засегната, акциите спадат още повече.

related

новини 6539594702020003217

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item