stoineff

Българин спечели $168,405 от покер турнир в Лос Анджелис

Симеон Найденов спечели Плейбой турнира от сериите Лос Анджелис Покер Класик(LAPC).

В турнира взеха участие 702 играчи, които образуваха награден фонд от $1,053,000, с което надскочиха двойно първоначално гарантираните $500,000. Наградният фонд бе разпределен между 71 играчи, а най-голямото парче от тортата, естествено отиде при победителя.

Българин спечели $168,405 от покер турнир в Лос Анджелис

Във финалният ден, след безпроблемни преговори между останалите четирима играчи в турнира, Симеон Найднов се превърна в победителя на LAPC Playboy. Входа за събитието бе $1,650 и донесе на Найденов наградата от $168,405, както и купа и незабравимо пътуване до имението Плейбой! Кой не би му завидял?

Това е първият турнир за Симеон за тази година и определено започва добре. Но този успех не идва просто така. Найденов е с богат опит зад гърба си. Той осъзнава разликите в онлайн покера и този на живо и отделя нужното време за подготовка.

Ако му зададете въпроса кое е най силното му качество, ето какво ще ви отговори: „Това, че съм постоянен. Никога не съм си казвал край, спирам да чета, спирам да гледам видеа, спирам да дискутирам ръце с други покер играчи.“

„Покера си е като в живота, колкото повече научаваш, толкова повече разбираш, че можеш да научиш,“ казва Найденов.
 Симеон „IamBuddhaa“ Найденов е първият български играч спонсориран от най-големият покер сайт – PokerStars. Сред  другите играчи, спонсорирани от сайта стоят имената на най-добрите в покер света – Даниел Негреану, Бертранд Гропелие, Джейсън Мерсие, Ванеса Селбст, Крис Мънимейкир, както и известни имена в спорта – тенисиста Рафаел Надал, звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, златната медалистка от Олимпийските игри Фатима Морейра де Мело и много други.

Той е сред най-известните български играчи и един от най-успешните в турнирите на живо и онлайн.  Носител е и на титлата Играч на годината за 2010г., дадена му от Unibet Open. Той бе провъзгласен за най-добрият за годината, благодарение на представянето му в турнирите на Unibet. Във всеки един от тях той влезе в парите.

През 2013г. Симеон спечели златна гривна от Световните серии по покер в Лас Вегас. Това е едно огромно постижение, за което всеки играч мечтае. Той успя да пребори десетки хиляди участници и да се изкачи до първото място. Това го превърна във вторият българин с гривна от събитието (година по-рано Ник Живков спечели първата гривна за България).

Печалбите на Найденов гонят милион долара, с което се подрежда на второ място сред българските покер играчи. Пред него е единствено Димитър Данчев, който е със завидна преднина, дължаща се до голяма степен на победата му в турнира на PokerStars Carribean Adventure през 2013г.

На тези, които искат тепърва да започват да се занимават с покер, той дава съвета да са постоянни и да преценят каква част от живота им искат да заема покера. Ако искат да се превърнат в много добър покер играч, покера трябва да заема много голяма част от живота им, както от професионалния, така и от личния. Колкото по-всеотдаен е човек към играта, толкова по-големи стават шансовете му да се превърне в силен играч.

Още покер новини вижте на Rounders.org 



related

Спорт 2716571798613255243

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item