stoineff

Защитете прозорците и вратите срещу крадци – ползвайте райбери

Защитете прозорците и вратите срещу крадци – ползвайте райбери
Времената на криза допълнително изострят проблемите с набезите на крадци, които зачестяват. Много хора, особено възрастните, които живеят сами и в отдалечени населени места, са подложени на ежедневен тормоз от страна на нагли апаши.

Повечето хора по малките населени места са пенсионери и нямат възможност да отделят крупна сума за закупуването на висококачествена врата и дограма, с които да защитят себе си, и имуществото си. Но има и друг начин да се увеличи защитата на жилището. Това са старите и доказали се във времето райбери.

Цената им варира, но е повече от достъпна – приблизително 14 лв.за два броя. Закупуването на няколко такива и поставянето им на подходящите места, повишават значително устойчивостта на вратите и прозорците. Достатъчни са два, един в горната и един в долната част на вратата , също два за големите прозорци и по един за малките, например за тези на банята, кухнята.



Именно последните са много честа мишена за крадците, поради по-лесното отваряне. Ако дограмата е пластмасова или дървена, тя не представлява почти никакъв проблем и поддава много бързо.

Често, обаче улисани в желанието си да защитим нормалния вход към домът си, пренебрегваме друг възможен такъв – прозореца. Новата дограма, независимо дали е алуминиева или ПВЦ, допълнително защитава жилището ни. Производителите предлагат и такива с подсилени метални конструкции или специален обков за защита срещу злонамерени действия но и те не са напълно сигурни.

Ползването на такъв тип дограма в комбинация с райбери повишава съпротивителната сила на прозореца срещу опити за непозволено отваряне. Освен за сигурността, производителите на райбери са се погрижили да бъдат и естетически издържани. Според вида на вашата врата и интериор, може да изберете подходящ модел за защита.

Сигурността на дома е важна не само за запазване на имуществото, но и за спокойствието на стопаните му. Няма нищо по-ценно от уюта на дома и това да сте защитени. Пълноценната почивка и отмора е важна за психическото здраве на човек.

Монтирането на райбери е изключително лесно и дори човек без опит би могъл да се справи. Не са нужни и специални инструменти, единствено винтоверт или отвертка. В повечето комплекти има и тапи, които прикриват винтовете. Така се придава завършен вид.



След тежък работен ден, няма нищо по-отморяващо от почивка у дома, с любимите хора в сигурна атмосфера. Точно тя е ключът към здравето и пълноценният сън. Освен това по време на летните отпуски или зимните празници, когато много хора пътуват и не са в домовете си най-доброто решение са здраво заключени врати и прозорци със здрави метални райбери.

related

Стоки и услуги 6817353842068827359

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item