stoineff

Какво представляват системите за видеонаблюдение?

Какво представляват системите за видеонаблюдение?

Какво представляват системите за видеонаблюдение? Какви са техните предимства и как да изберете подходящата охранителна система за вашите нужди?

Всички знаем за какво служат и за какво се използват камерите за видеонаблюдение, но знаем ли всъщност как да ги избираме, и какво представляват охранителните системи за наблюдение? 

Казано по-просто, системите за видеонаблюдение се състоят от всичко необходимо, което трябва за извършването на качествено наблюдение в дома, в офиса, за бизнеса - като разбира се оборудването и това, което е включено в него е съобразено с тях.
Системите за видеонаблюдение могат да включват различен брой камери за видеонаблюдение, NVR (мрежов видеорекордер), компютър с VMS софтуер (Video Management Program), а понякога може да включват и допълнителни аксесоари като PoE суич, инжектори, Cat5e кабели, наред с други видове видео оборудване, за да се гарантира, че новата ви система ще е готова за инсталиране и настройка още в деня на доставка. Ще откриете богато разнообразие от домашни охранителни видео системи, външни охранителни видео системи, WiFi охранителни видео системи, система за видеонаблюдение с различен брой камери, HDTVI, HDCVI, както и IP системи за видеонаблюдение. Всички тези системи могат предварително да се конфигурират за лесна инсталация и могат да бъдат персонализирани така, че да отговарят на нуждите ви и индивидуално избраният подход за видеонаблюдение.

Как да избираме видеонаблюдение?

Когато тръгнете да избирате охранителна система за видеонаблюдение, то при избора от основно значение ще са вашите нужди за сигурността. Ако сте собственик на магазин, може да искате основни вътрешни куполни камери, както и NVR за записване, преглед и управление на видеата. Ако искате да осигурите наблюдение на дома си, то тогава може би ще се интересувате от някоя домашна охранителна система за наблюдение, която има четири външни булет (с цилиндричен корпус) камери, които да обхващат целия периметър, тоест всичко, което се намира на ваш терен. Също така е възможно да търсите охранителна система, която включва и двата вида камери – вътрешни и външни, така че да сте напълно защитени и да се обхваща, както външния терен – така и вътрешния в дома, офиса или фирмата ви. Имайте предвид, че когато избирате система за видеонаблюдение, тя трябва да включва всичко необходимо, от което ще имате нужда, за да изградите изцяло системата – тоест неща като PoE суич, Cat5e окабеляване или NVR. Отново да вметнем, че всяка система може да съдържа именно това, от което вие имате нужда, а не е зададено по подразбиране за покупка.
Когато избирате система за наблюдение, трябва да съобразите няколко основни фактора:
На първо място помислете къде ще използвате камерите – навън, вътре или и двата типа камери ще ви бъдат нужди.
Също така обърнете внимание на вида на технологията на камерите – аналогови, HD аналогови, IP камери.
Не забравяйте да помислите за начина на свързване. Например, IP камерите са много по-удобни за свързване, тъй като могат да се захранват със същия кабел, по който се предава сигнала към видео рекордера за записване.

В зависимост от типа камера IP или CCTV, следва и да изберете какъв рекордер ще използвате.

На последно място, но не и по важност определете как и колко време ще записвате. Можете да настроите камерите да записват по график - например само денем, само нощем или в определени часови диапазони. Можете да ги настроите да правят постоянен запис по 24 часа, 7 дни в седмицата, или пък да записват само тогава, когато уловят движение – Motion Detection. Това ще помогне да прецените точно с колко памет ще е необходимо да се сдобиете за съхранение на цялата записана информация.

Какви са предимствата от закупуването на система за видеонаблюдение?

Има доста предимства да инвестирате в система за видеонаблюдение, особено ако бизнеса ви тепърва прогресира или имате необходимост от опазване на имущество, стока и т.н. Ако пък разполагате с ограничен бюджет, за начало може да инвестирате в по-малко на брой качествени камери, а в последствие да надграждате системата.
Нещо много важно при избора на камери е да изберете такива с подходящо качество на картината. IP камерите, например предлагат най-доброто качество на картината. Малко по-скъпи са в сравнение със стандартните CCTV (аналогови) камери, но за сметка на това инвестицията ще ви се възвърне и поне ще сте сигурни, че пазите имуществото си по най-добрия начин – с помощта на качествени IP камери.

Вижте още детайли за видео системите в специализирания сайт на SSTS.


related

Технологии 4485060258096212081

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item