stoineff

Вирусът Зика притеснява организаторите на Олимпийските игри в Рио 2016


Даниеле Сантос на 29 години, сресва косата на сина си Хуан Педро, който е на възраст 2 месеца и е роден с микроцефалия.

 Снимката е направена в дома им в Ресифе, Бразилия, 9 февруари 2016 г след вечерно къпане на детето. Вирусът Зика пренасян от тигрови комари, е широко разпространен в Бразилия и е свързан с вродени дефекти. Това предизвиква безпокойство сред спортисти и спортни служители по целия свят, тъй като те се подготвят за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.  Смивка на REUTERS / Начо Досе

Спортистите на Кения може да пропуснат Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август. Това съобщи Председателят на националния олимпийски комитет на Кения - Кипчоге Кейно. Причината, за неговото изявление, е все по-голямото разпространение на опасния вирус в Южна Америка и риска от заразяване.

"Ние не искаме да подлагаме на риск здравето на спортистите, ако проблемите с вируса "Зика" достигнат до нивото на епидемия", каза Кейно.

Кенийските бегачи са сред най-добрите състезатели на средни и дълги разстояния в света. Те спечелиха 11 олимпийски медала на Игрите в Лондон, а едно неучастие от тяхна страна сериозно би повлияло на авторитета на най-големия спортен форум.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах вече заяви, че всички най-силни спортисти ще вземат участие на олимпийските игри, независимо от епидемията от вируса в Бразилия.

Преди дни, Световната здравна организация запозна света с огромната опасност, която представлява ухапването от египетски комар, носител на заразата. Въпреки това, бразилските власти продължават да твърдят, че вирусът няма да застраши спортистите и зрителите на Игрите. Според тях риск от заболяване има само за бременните жени.

related

Спорт 7270233846197432295

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item