stoineff

Ето 5 начина да изживеете поредния си страхотен ден

прекрасен-ден

Независимо какво ти се е случило днес до този момент, останалата част от него зависи какво ще направиш сега. „Запиши” в сърцето си, че останалата част от деня ще бъде удивителна. Ето няколко идеи, които да ти помогнат.

1. Отпусни примката

Да се опитваш да управляваш всички малки неща във всеки момент е стресиращо. Животът трябва да се опипва внимателно, а не да се души. Понякога трябва да се отпуснеш и да оставиш живота да се случва без непрестанна тревога и желание за постоянен контрол над нещата.
Започни от този момент, отпусни захвата преди да си изцедил всичко преждевременно. Поеми дълбоко въздух. Когато напрежението спадне ще можеш да погледнеш дърветата в гората, продължи напред. Не е нужно да знаеш във всяка секунда накъде вървиш, за да се озовеш на прекрасно място. Всичко в живота е в перфектно наредено, независимо дали все още си го разбрал или не. Просто отнема известно време, за да се навържат нещата.

2. Фокусирай се напред

Не можеш да се върнеш към това какви са били нещата, или каквито си мислиш, че би трябвало да бъдат. Всичко, което имаш е сега. Най-хитрото нещо в твоя живот, което можеш да контролираш, е реакцията ти на нещата, които са извън твоя контрол. Живеене в негативността от миналото просто допринася за неговата сила. Така че спри да се фокусираш върху това, което се е случило и се съсредоточи върху това, което ще те накара да се движиш напред.
В живота на всеки има положителни и негативни аспекти – дали си щастлив или успешен зависи в голяма степен от това върху кои аспекти си се съсредоточил. Най-доброто нещо, което можеш да направиш сега, е да се откажеш от това, което не можеш да контролираш и да инвестираш енергията си в нещата, които можеш.

3. Отметни една дълго отлагана задача от списъка си

Когато отлагате нещо това мигновено го прави по-трудно и по-страшно. Това, което не започнеш от днес, няма да бъде завършено до утре и няма нищо по-стресиращо, отколкото постоянното забавяне на някоя недовършена задача.
Знаеш, че което се каниш да направиш нещо, но все го отлагаш, това те прави раздразнителен. Спрете раздразнението чрез действия.

4. Прекарай час в правене на нещо, което наистина ти харесва

Когато намериш фин баланс между предизвикателството на работата, с която се занимаваш и умението ти в нейното изпълнение, когато ритъмът ти на работа е в синхрон с целта ти, когато знаеш, че това, което правиш има значение, ти абсорбираш работата в ръка до точката, където времето спира да съществува. Така изглеждат истинската страст и щастие.
Този върхов момент може да се случи, когато си ангажиран от работа, платена или не, която те кара да се чувстваш по-жив. Да работиш по този начин е нещо, което трябва да правиш поне за около час на ден на ежедневна база.

5. Опитай нещо абсолютно ново

Излез от зоната си на комфорт и опитай нещо абсолютно ново. Какво си мислил да направиш, но не си имал смелостта или времето да опиташ? Стреми се към нещо малко, което можеш да направиш за час или по-малко. Може да бъде изцяло нова дейност или просто малък опит, като например да разговаряш с непознат.
Разнообразието е подправката на живота. Може да правиш или виждаш нещо милиони пъти, но можеш да го видиш или направиш за първи път само веднъж. В резултат на което, първият път често вдига духа на нашето съзнание.
Източник: marcandangel.com

related

новини 6519146063335392326

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item