stoineff

Революционно откритие: Откриха лек за диабета


Учени от университетите на Йейл и Калифорния успяха да възстановят производството на инсулин в човешкото тяло, благодарение на инжектирането на милиарди имунни клетки в организма.


Точно те увеличават производството на инсулина.

"Това е изключително постижение, което може напълно да премахне нуждата хората с диабет, да си инжектират инсулин всеки ден", обясняват учените.

Те допълват, че човек в добро здраве има милиарди регулиращи Т-клетки, предпазващи произвеждащите инсулин клетки от имунната система. При хората, страдащи от диабет тип 1 тези клетки не достигат.

"Ние успяхме да извлечем Т-клетки, да увеличим лабораторно техния брой 1500 пъти и да ги върнем в кръвта за възстановяване на нормалната функция", обясняват специалистите.

В първоначалните тестове са участвали 14 души. Данните от изпитанията показват, че терапията е напълно безопасна, а ефектът е с продължителност до една година.
"Терапията не само премахва необходимостта от инсулинови инжекции, но и спира напредването на болестта и усложненията от нея", заявяват още учените.


related

новини 5620888049364954204

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item