stoineff

GoogleTrends- Британците питат : "Какво е ЕС"

britan-vs-eu

Целият свят се тресе от историческото решение на британците да напуснат Европейския съюз.


 И докато лидерите на кампанията за излизане от ЕС тържествуват след победа, много британци, изглежда, дори не знаят за какво точно са гласували.

Събуждайки се в шок, борсовият пазар се срина, а паундът падна до стойности, които Великобритания не е виждала от 30 години насам. Избирателите сега са изправени пред серия икономически шокове. Последиците от решението на референдума ще се почувства в целя свят, дори тук, в САЩ, а някои британски избиратели казват, че сега съжаляват за това, че са гласували в полза на Брекзит, съобщава "Вашингтон поуст".

"Независимо, че гласувах за излизане от ЕС, тази сутрин се събудих и просто - реалността направо ме порази", сподели една жена пред телевизия ITV News. "

Ако имах възможност да гласувам отново, щеше да за оставане в ЕС", допълни тя.

Объркването по въпроса какво може да означава Брекзит за икономиката на страната, очевидно е повсеместно в цялото Обединено кралство след вота.


Google съобщи, че рязко са се повишили търсенията не само за вота, но и по базисни въпроси, свързани с последствията от вота. Осем часа след приключване на гласуването, Google отчита, че търсенията за това "какво се случва, ако напуснем Европейския съюз", са се утроили.

Изданието припомня, че кампанията преди референдума е била силно разделителна, с фокус върху страховете от имиграцията, а не за глобалната икономика. Но независимо от всичките опити на двата лагера да ухажват избиратели, британците не само са били заблудени какво ще се случи, ако напуснат ЕС – много от тях дори не знаят какво е Европейският съюз.

"Какво е Европейският съюз" е вторият по честота задаван въпрос в търсачката, след като резултатите от референдума бяха официално обявени. Първото питане е "Какво означава напускането на ЕС".

Третият въпрос е: "Кои страни са в ЕС?". Следващият е: "Какво означава, след като напуснахме ЕС?", следван от въпроса:"Колко страни са в ЕС?"

Какво е ЕС? Честно казано, този въпрос сега ще придобие много по-голямо значение, отколкото вероятно потребителите на Google са смятали, когато са го набирали на браузърите си.

related

Свят 7518289173077064803

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item