stoineff

Кървава касапница: Над 50 души са убити в гейклуб в Орландо САЩ

При масовата стрелба, открита в неделя срещу посетители в популярен гей клуб в Орландо, щата Флорида, са загинали 50 души, а 53-ма човека са пострадали и са хоспитализирани. Това потвърдиха американските власти на пресконференция.


Мъжът, който устрои кървава баня в гей клуба в Орландо, е идентифициран.

29-годишният Омар Матин е гражданин на САЩ от афганистански произход, предаде Франс прес. Той е живеел в град Порт Сейнт Луси, също в щата Флорида, на около 200 километра югоизточно от Орландо. Омар Матин не е имал съдебно досие според цитираните американски телевизии.

Полицията е започнала разследване за терористичен акт. ФБР заяви по-рано, че нападателят е симпатизирал на ислямистите.



Президентът на САЩ Барак Обама е бил уведомен за масовото убийство, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Белия дом. Обама е наредил на федералното правителство да окаже необходимата помощ на местните правоохранителни органи, които разследват атаката във Флорида.


Матин разменил изстрели със служител на нощния клуб, след което влязъл вътре около 2.00 ч. сутринта и взел заложници. След около три часа екип на специалните части нахлул в заведението. Нападателят бил убит при престрелка от спецполицаи, които нахлули в заведението, за да освободят взетите от него заложници. Един от служителите на реда е бил ранен, но състоянието му не е сериозно.

У масовия убиец са били открити две огнестрелни оръжия и предполагаемо взривно устройство, което обаче се оказало фалшиво.

Във Флорида застреляха певица - звезда от риалити шоу

Часове по-рано друго убийство в Орландо потресе хората. Мъж уби след концерта й младата певица Кристина Грими, която се превърна в звезда след участието си в риалити шоуто "Гласът".

Източник: БТА

related

Свят 5111239873946586847

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item