stoineff

Женският отбор по рафтинг спечели квота за Световните първенства, но има нужда от финансова подкрепа,


Женския отбор по рафтинг Adventure Net, който представлява България през последните няколко години по света и у нас е сформиран през 2007 година. 

През изминалите девет години момичетата от отбора се стараят да взимат участия във все повече състезания от международния календар на IRF (International Rafting Federation). Шест поредни години отборът е носител на златото в Държавното първенство по рафтинг, както и на Евро купа България, провеждащи се на река Струма в Кресненското дефиле. Основната стартова шестица за 2016 година са Веселина Стаева, Златина Колчакова, Михаела Иванова, Христиана Станчева, Вероника Христова и Марина Найденова.

Тази година момичета успяха с много труд и хъс да вземат участие в повечето планирани състезания за сезона: три Европейски купи (Сърбия , Босна и Херцеговина и България), на които обраха всички първи места. Европейското първенство по рафтинг R4, което се проведе в Словения на Krka river и Tacen (изкуствено създаден канал). Там най-добро им класиране е 7-мо място в дисциплината слалом и 9-то място в генералното класиране. За първи път в края на 2015 година женският отбор успя да събере нужните средства, за да отиде на Световно първенство по рафтинг R6, което се проведе в Индонезия Citarik river, Sukabumi, където нашите момичета завършиха на задоволителното 13 място в генералното класиране.
В състезателния рафтинг в зависимост от това колко човека са в лодката се определя категорията на състезанието – при шест души - състезанието е R6; при четирима - R4. По правилата на IRF отборите мерят сили в четири различни дисциплини. Всяка една дисциплина носи определен брой точки като накрая точките се събират и има генерално класиране. Дисциплините са: Sprint – изминава се определено разстояние за най-кратко време; H2H – изминава се определено разстояние за най- кратко време успоредно с друг отбор на принципа на илиминации (възможен е контакт между лодките – една от най-атрактивните дисциплини) ; Slalom – предварително наредено трасе, през което с технично управление трябва да се вземат всички врати и четвъртата дисциплина Downriver – дългото спускане – между 30 и 60 минути гребане, като дъжината може да варира от 5 до 20км.


Тази рафтинг година е годината на R4 и съответно Европейското и Световното първенство са от тази категория. На изминалото състезание този уикенд (25-26.06.2016) на река Струма, Европейска купа и Българско Държавно първенство, момичетата извоюваха първото място в генералното класиране, с което спечелиха квота за Световни първенства за следващите 2 години. Световното първенство R4 за 2016г. ще се проведе 30 Октомври до 5 Ноември в Обединените Арабски Емирства и българките се надяват да имат финансовата възможност да участват и да представят България.

За да продължи в същия дух и да може да се развива след всичките тези победи и тренировки е все по наложително отборът да има спонсор. Клубът на състезателките покрива състезателните такси и други разходи, но това е крайно недостатъчно за състезанията от по-висок ранг и пътуванията в чужбина, тъй като не получава финансиране от държавата.


За контакт с клубът и при интерес за спонсорство:
Офисът ни се намира на адрес:
София 1505
ул. Марагидик 10 -12
Телефони за контакт:
+ 359(2) 9446765
+ 359 888 889371
+ 359 884 503530

E-mail: office@adventurenetbg.com, ani@adventurenetbg.com

related

Спорт 3639378448538477273

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item