stoineff

Стартира седмото издание на младежкия фестивал за изкуства The Bridge Fest

Над 150 младежи от 10 града в България ще се включат в тематични творчески работилници в рамките на фестивала Днес стартира седмото поредно издание на The Bridge Fest във Видин и в рамките на следващата седмица крайдунавският град ще се превърне в поле за изява на артистичния талант на над 150 младежи на възраст от 14 до 21 години. В тазгодишното издание на фестивала ще бъдат организирани 12 творчески работилници на различни теми като фотография, театър, хип-хоп, китара, графити и танци. Всяка от тях ще бъде ръководена от млади български таланти, сред които Васил Крумов, Христо Михалков, Весела Бабинова, Алиса Атанасова, Неделя Ганчева и други. За първа година, лекторите на Sprite Graffiti Academy ще демонстрират какви чудеса могат да сътворят с флакони в ръка, особено когато са вдъхновени от свежата тема „Тайните на река Дунав“.В разгара на фестивала във вторник участниците ще могат да се включат в интерактивен уъркшоп "Открий тайните на река Дунав", в рамките на който, пред крепостта Баба Вида ще бъде нарисувана най-голямата карта на реката, покриваща цялата й дължина от 2 852 км (от извора до Черно море). Участниците ще бъдат разделени на екипи и всеки екип ще бъде отговорен да представи спецификите във флората и фауната, както и забележителностите по поречието в една от дестте държави, през които реката преминава. Целта на състезанието е младежите да научат повече за значението на реката за местните общности, а най-добрите ще получат награди като част от кампанията на Кока-Кола ХБК България за опазване на Дунав.
По традиция, в рамките на фестивала ще се състоят и серия от тематични събития, които ще бъдат отворени за жителите на града:
• Понеделник, 18 юли - група "Оратница"
Къде: Лятна сцена, крепостта Баба Вида
Начало: 21:00

• Сряда, 20 юли - Boyana Zhelyazkova Band група Dead Man's Hat
Къде: Понтона
Начало: 20:00

• Четвъртък, 21 юли - "Самотни персонажи", режисьор: Васил Дуев
Къде: Драматичен театър Видин
Начало: 19:00

• Петък, 22 юли - Urban Night Графити, танцови битки, DJ party
Къде: Сцената пред Художествената галерия
Начало: 20:00

• Събота, 23 юли - Празничен концерт група Crack House Jam Ангел Ковачев Live Band
Къде: Сцената пред Общината
Начало: 19:00

The Bridge Fest се провежда за седма година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-21 години, не само от региона, а и от цяла България. Това е най-мащабният младежки фестивал на изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и с подкрепата на Кока-Кола ХБК България и насърчава творческите инициативи сред участниците.

related

новини бг 1716105672819927721

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item