stoineff

50 000 лева акт за кражба на ток


Кметът на белослатинското село Галиче - Ценко Чоков, беше уличен в още едно престъпление – освен проблемите с правосъдието, на главата му се стовари и обвинение за кражба на електричество.

Заради незаконно присъединяване към мрежата на негов обект e направена проверка от „ЧЕЗ България“, а след констатираните нередности е издаден констативен протокол за нарушение и са му начислени задължения от 49 501 лв. Сумата е за потребена енергия за 3 години назад, съобщава тази сутрин „Конкурент“.

Информацията не беше потвърдена, но и не беше отречена от енергийното дружество, което обслужва Западна България. От ЧЕЗ заявиха лаконично, че районът на община Бяла Слатина е много тежък за обслужване, тъй като кражбите на електричество са огромни, а загубите по мрежата възлизат на 45%, уточняват от изданието.

Според адвокат Светла Генова обаче, има достатъчно основание Ценко Чоков да заведе дело срещу дружеството, тъй като начисленото наказателно електричество е колкото потреблението на ток на цялото село Галиче.

related

новини бг 7231115297533716012

Публикуване на коментар

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Следвайте ни в Google+

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item