stoineff

50 000 лева акт за кражба на ток


Кметът на белослатинското село Галиче - Ценко Чоков, беше уличен в още едно престъпление – освен проблемите с правосъдието, на главата му се стовари и обвинение за кражба на електричество.

Заради незаконно присъединяване към мрежата на негов обект e направена проверка от „ЧЕЗ България“, а след констатираните нередности е издаден констативен протокол за нарушение и са му начислени задължения от 49 501 лв. Сумата е за потребена енергия за 3 години назад, съобщава тази сутрин „Конкурент“.

Информацията не беше потвърдена, но и не беше отречена от енергийното дружество, което обслужва Западна България. От ЧЕЗ заявиха лаконично, че районът на община Бяла Слатина е много тежък за обслужване, тъй като кражбите на електричество са огромни, а загубите по мрежата възлизат на 45%, уточняват от изданието.

Според адвокат Светла Генова обаче, има достатъчно основание Ценко Чоков да заведе дело срещу дружеството, тъй като начисленото наказателно електричество е колкото потреблението на ток на цялото село Галиче.

related

новини бг 7231115297533716012

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item