stoineff

18 убити при терористичен акт в Мюнхен

munchen-terror

Стрелба беше открита в търговски център в Мюнхен, който е и най-големият в провинция Бавария, съобщават световните медии.


По непотвърдена информация на местни медии загинали са 15 души.

Информационни агенции твърдят, че нападателят е един и е открил безразборна стрелба в кафене, а след това – и в подземния паркинг.

Телевизия SAT 1 съобщава, че въпросният мъж е продължил да стреля и в метрото. Движението на влаковете било спряно.

В търговския център се провежда мащабна полицейска операция. Целият район е отцепен. В небето прелитат полицейски хеликоптери.

Властите отказват да обявявят официално подробности за случващото се, но потвърдиха, че е имало подобно нападение. Полицията предупреждава местните жители и туристите да стоят далеч от мола.



Няколко души бяха убити в петък при стрелба в търговски център в Мюнхен и на нападателя, или нападателите са все още на свобода, съобщиха от полицията.

Вестник Bild съобщава, че въоръжен мъж е преминал през търговския център в близост до олимпийския стадион в южния германски град и е стрелял по няколко души, преди да избяга по посока на близката метростанция.

"Има няколко загинали и ранени", заяви говорителка на полицията на Мюнхен, като добави, че стрелбата е започнала малко преди 16 часа немско време в ресторанта на Макдоналдс.

"Нападателят, или няколко нападатели, са очевидно все още на свобода."


Европа е в бойна готовност за тероризъм в началото на поредица от атаки, включително атентатите във Франция и Белгия.

Търговският център OEZ е заобиколен от въоръжени полицаи, които са опитали да заловят нападателя, на мястото е пристигнал и хеликоптер.

"Има голяма полицейска операция, която е в ход в търговски център", полицията  призова хората да избягват района.


related

Свят 3016327942300926861

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item