stoineff

Опит за военен преврат в Турция


Стрелба се чува в Анкара, премиерът на страната Бинали Йълдъръм заяви, че е извършен опит за военен преврат, съобщи агенция Ройтерс.

"Група военни, използвайки дадените им правомощия и оръжия, безотговорно се опита да извърши неправомерни действия... Това действие не е много точно да се нарече преврат, но във всеки случай нека нашите граждани да бъдат сигурни, че ще направим всичко, за да се запази мирът и редът. Виновните лица ще получат най-тежко наказание", заяви турският премиер Бинали Йълдъръм по телефона в телевизионния канал НТВ.

Военен хеликоптер стреля по неизвестна мишена в района на сградата на Националната разузнавателна организация на Турция в Анкара, DHA, съобщава още агенция Ройтерс.
По-рано телевизия НТВ съобщи, че турската полиция е блокирала движението по двата моста над Босфора от Азия към европейската част на Истанбул. И по двата моста се наблюдава струпване на военни части. Танкове блокираха летище Ататюрк в Истанбул.

Турски медии съобщават пък за престрелка близо до турския генерален щаб в Анкара. Персоналът на силите за сигурност и полицията в Анкара са мобилизирани.

related

Свят 5054196908665776329

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item