stoineff

Топ 3 най- полезни варива

Топ 3 най- полезни варива

Варивата са много популярна храна още от Древността. Нашите предци са засаждали и са се прехранвали с такива култури. Те са и много полезни за организма с всички здравословни качества, които съдържат. Основните варива, които познваме са боб, леща, грах, соя и други, съобщавато от foodpanda.
Темата за този вид проукти е много дискутирана дали са полезни или по- скоро вредни, заради стомашните газове, които предизвикват и сложната преработка. Ето и кои са най- консумираните варива присъстващи на нашата трапеза в наши дни.

1. Боб- Той е пренесен в Европа по време на Великите географски открития и има висока хранителна стойност. Съдържа витамини от групата В и С,белтъчини и малко мазнини. Най- често консумираме бобът печен или сварен. Боб чорбата е традиционно българско ястие.

2. Леща- лещата е много популярна храна не само в България, но и в Турция и Индия. Тя пристига в Европа от Азия като факти за нея има още от преди 8000 години. Тя е отличен източник на минерали, цинк, калии, мед.


3. Нахут- Той е една от най- ранно култивираните от човек култури. В Турция присъства на всяка маса под формата на различни ястия. В България го консумираме предимно под формата на леблибия и хумус.



related

Любопитно 4658679610003077173

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item