stoineff

Поне 159 са убити от земетресението в Италия

earthquake italy

Най-малко 159 души са загиналите при земетресението в Италия, а броят на ранените е поне 368 жители, съобщават местните власти.


Трусът удари планинските райони в централната част на страната.

Българка за труса в Италия: Беше страшно

Това обаче не е окончателният брой на жертвите, след като мнозина все още остават под руините. Бедствието е взело най-много жертви (86) в Аматриче, където 2/3 от града е разрушен.
Над 2500 души са загубили домовете си.

Трусът бе с магнитуд 6,2 по Рихтер и на дълбочина от 4 км. Бедствието стана на 24 август в 03:36 ч. местно време с епицентър провинция Риети, на 100 км североизточно от столицата Рим.
По-рано стана ясно, че осемгодишно
момиченце е било извадено живо изпод развалините в Пескара дел Тронто,
един от трите най-пострадали града от мощното земетресение.


След здрачаване вчера две жени изтичаха на улица, затрупана с развалини, с викове: "Тя е жива!" Спасителите дочули виковете и веднага се притекли на помощ.
Главният пожарникар Данило Дионесей потвърди, че детето е живо и е откарано в близка болница. Засега няма данни какво е състоянието му.
В Италия бе обявен национален траур заради многобройните жертви на земетресението в централната част на страната. Държавните знамена ще бъдат спуснати и днес.
ООН е готова да окаже помощ на Италия и Мианмар
за справяне с последиците от земетресенията, които вчера удариха тези две страни, заяви говорителят на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун Стефан Дюжарик. В Мианмар при труса загинаха четирима души и бяха разрушени около 70 будистки храма.
САЩ са предложили помощта си на Италия за справяне с последиците от земетресението в телефонен разговор на държавния секретар Джон Кери с италианския външен министър Паоло Джентилони.

related

Свят 7730463301648204758

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item