stoineff

Сайтовете за колективно пазаруване: как да им вярвам и какво печеля?

online-shopping

Едва ли вече има човек, който да не чувал за сайтовете за колективно пазаруване. След бума на тези сайтове през 2010 година, доста от тях минаха през ситото на клиентите, а и след кризата в Европа оцеляха само най-силните и приспособимите на пазара. Ежедневно срещаме техни оферти – на реклами по телевизията, при сърфиране в интернет, дори при четене на пресата и проверка на пощата си. Въпросът е как да им вярваме и дали, и какво ще спечелим?
                Всеки е виждал лъскавите оферти, с които ни зарибяват. Евтини почивки, изгодни SPA процедури, хапване за „почти без пари”, забавления от всякакво естество и какво ли още не. Сайтовете за колективно пазаруване реализират сериозен оборот и доста хора се чудят как го правят след като ние „печелим”. От там произтича може би и недоверието ни към тези „институции” на пазара на стоки и услуги.
Истината е, че печалбата на тези сайтове няма нищо общо с нашата печалба. Дори напротив – сайтовете за колективно пазаруване печелят за сметка на фирмите, които предлагат тези услуги. Повечето подобни сайтове прибират процент комисионна от всеки продаден ваучер. По този начин фирмите също печелят. Веднъж от безплатната реклама на фирмата и обекта си от пускането на офертата си. Втори път от големите обороти, които правят, макар и с по-ниска печалба – капка по капка вир става. Трети път от популяризирането на името си сред потенциалните клиенти. И четвърти път от раздвижването на пазара на стоки и услуги, и равнозначното положение на всички участници в него.
Как стават нещата? Лесно. Да си представим, че ние сме създали една малка фирма, която стопанисва козметичен център. Маникюра при нас струва 10 лв, обаче ние сме новаци на пазара и като такива имаме съвсем малко клиенти. Нашата цел е печалба, както на всички останали бизнеси. Обаче с малкото на брой клиенти това не става. Изборът е лесен – пускаме по-евтини ваучери като орязваме нашата печалба и печелим не от единица продажба, а от голямата бройка.
Тогава въпроса за доверието остава. Защото след като всички фирми могат да пускат такива оферти, ние като клиенти откъде да сме сигурни, че няма да попаднем на някакви пълни аматьори, които не знаят какво правят или още по-лошо на измамници. Отговорът отново е лесен – пазаруваме само от доказани имена. Тук се намесва сайта 123намери. Сайтът www.123nameri.com съществува от 2012 г. като още от самото си създаване е партньор с най-голямото име в България – Грабо. За разлика от много други подобни сайтове, 123намери ни предлага само оферти от проверени фирми и доказани професионалисти в своята сфера. Нещата са лесни. Те разчитат на обратната връзка от своите клиенти – ако на някой клиент нещо не му харесва, той си го пише в коментарите в сайта или на фейсбук страницата. От там нататък фирмата, за която е докладвано се проверява (отдалечено и на място от тайни клиенти) и при констатирани нарушения се слага в т.нар. „черен списък”, което директно я елиминира от възможността да рекламира себе си и своите услуги в сайта 123намери, както и в Грабо.  Това е и тайната на успеха на 123намери – клиента за тях е по-важен от личната печалба. Именно и заради това сайта има по-малко оферти в сравнение с много други подобни сайтове на пазара. Просто залагат на качеството и държат на своите клиенти.

                В условията на нашето съвремие е хубаво, когато си информиран и застрахован за това, което ще закупиш, както и за парите, които ще дадеш. Сайтове като 123намери са истинска рядкост. Сайтове и фирми, които слагат клиентите си на първо място без значение от печалбите си са рядкост. И аз като техен клиент се радвам, че мога с чиста съвест да ги препоръчам на всички мои приятели и познати. 

related

Стоки и услуги 1077636561229575611

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item