stoineff

Защо си струва да учите английски език?

Why-Learn-English

Планирате да градите кариера? Мечтаете да отпътувате на почивка за далечна дестинация? Чудесно! Това са само две причини, поради които си струва да развивате Вашите познания по английски, посещавайки курс по английски в специализирана школа.

1. Най-популярен език на света

Английският е най-популярен език на света! Според статистически данни към момента 1,5 милиард хора владеят английски, а следващите милиард са в процес на обучение. Това означава, че поне 1 от 3-ма, владее или разбира английски език. Знаейки английски, Вие ще бъдете в състояние да комуникирате с целия свят!

2. Език на бизнеса

Английския език има статус на международен език – повечето от половин от търговските комуникациите в света се осъществяват с помощта на този език. Английският език, често е наричан език на възможностите:"the language of opportunity". Неговото владеене отваря врати при изграждането на професионалната кариера – не само на международния пазар! Знанията по английски сред служителите на българския пазар на труда е и търсен стандарт. Служителите, владеещи английски език са по-атрактивни за работодателите, тъй като те могат да представляват фирмата на международно ниво.

3. Лятна почивка без главоболия

Владеейки английски език, изключвате проблема с комуникацията по време на лятната почивка. Английския е широкоизползван сред служителите в туристическия сектор по целия свят. Знаейки английски, Вие ще можете да завържете нови познанства с хора от различни кътчета по света, а нищо не разширява кръгозора, както обменянето на опит и идеи с хора от различни култури!

4. Език на литературата и музиката

По-голяма част от филмите са англоезични продукции, които в България са достъпни със субтитри. Естествено, гледането на филми с превод е удобно, но въпреки това истинско удоволствие и удовлетворение дава гледането им в оригинален вид. Известните изпълнители избират английския за песните си, тъй като прекрасно осъзнават, че текст написан на английски език може да достигне по-широка аудитория.

5. Неограничени възможности при научаването на английски

От гледна точка на огромното разпространение на английския език, по време на изучаването му Вие можете да откриете много интересни упражнения. Достатъчно е само да включите радиото и да послушате песни на английски език, които могат да Ви помогнат да се запознаете с мелодията на езика. Изключително мощно средство, също така, се явява и Интернет, където можете да намерите изобилие от писмени материали – упражнения и статии, благодарение на които можете да обогатите речника си и да развиете умението за разбиране на текста. В началото на изучаването си струва да черпите знания от материали, които са специално пригодени за научаване на английски, към които са прикрепени речници, аудио, или пък упражнения, които затвърждават разбирането на текста.

related

Свят 5993058295144051548

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item