stoineff

Пътната обстановка - последни новини


Част от бургаска и сливенска област не толкова от снеговалежи, а ниските температури създават лоша обстановка.

 По-голяма част от пътищата са напълно непроходими. Правят се опити главни пътни артерии да бъдат обработени. Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на извънреден брифинг за актуалната пътна обстановка. В него участваха председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски и инж. Георги Златев - директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.
Поетапно в рамките на 2-6 часа ще се отварят пътища. Отворено е направлението на Хемус при Ябланица, на 2-та пътя към Русе, през Ловеч и Велико Търново, включително за тежкотоварните превозни средства. Това уточни Павлова.

Огромна благодарност за тези, които решиха да не пътуват. „Имаше 200 тира, които чакаха там, имаше 3-ма, които решиха да правят безредици и спряха работата на снегорините. Крайно неподходящо поведение”, коментира тя и допълни още, че от няколко часа работят екипите, за да се осигури връзката от Велико Търново – Варна. Ще направим всичко възможно до следобед да се отвори пътя.

До 2 часа ще се отвори пътя Русе-Бяла, до Русе – Разград и Русе – Силистра. Ситуацията в Разград и Търговище е доста тежка. Снегорините дори не се справяха.
От Исперих Към Разград има 1 родилка, която трябва да се транспортира. Всички останали пътища остават затворени.
Югоизточна България. Отворен е пътят Бургас – Слънчев Бряг. Въпреки всичко има нулева видимост. И по магистралата Бургас - Карнобат и при Петолъчката има нулева видимост. Снегорините губят пътя. Там е най-критично, най-рисково. Обходният маршрут през Ямбол работи, така че има достъп до Бургас.

Отворените проходи са Хаинбоас, Шипка и Петрохан.

"Ситуацията към зимните курорти е спокойна. Пътищата са проходими и обработени. Поне за скиори и сноубордисти пътната обстановка е добра", допълни Павлова.

Най-тежко на територията на Енерго-про Силистра Шумен и Добрич. Невъзможността да се отстрани повредата е заради затруднения достъп. Ще използваме техника на

По отношение на EVN – 50 населени места са без електричество. На територията на ЧЕЗ снощи бяха отстранени всички повреди, но сутринта се получи още едно. Кюстендил 2 села и в Благоевград 1 хижа. По отношение на Мини Марица няма проблем при подаването на въглища. АЕЦ Кюстендил работи в
Имаше авария в ТЕЦ София, която остави без топлоподаване Люлин 3, 4, 5 за няколко часа, но тя е отстранена. Това обясни енергийният министър в оставка Теменужка Петкова.

related

новини 3903431214348218819

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item