stoineff

Интересни и предпочитани места в София.

Hoteli Sofia

София е дестинация, предпочитана от мнозина български и чуждестранни туристи не само заради статута на града като столица на страната, но и своеобразен културен и исторически център. Тук са съсредоточени голям брой театри, кина, исторически, археологически и културни музеи. На редица места в центъра на града могат да се видят автентични археологически паметници, датирани още от римско време. А локацията на повечето централни хотели в София е удобна за разглеждане на всички столични забележителности и атракции.

Столицата предлага неизброими възможности за отсядане при по-дълъг престой. Всеки може да избере подходящия за своите нужди хотел, къща за гости, апартамент или хостел. Не са малко и хижите, които предоставят добри възможности за отсядане в планината Витоша.
Една от най-предпочитаните дестинации на туристите, отправили се към столицата е парк Витоша. На територията на парка има множество забележителности и атракции, които ще ви очароват максимално.

Всъщност, според историческите сведения, парк Витоша е не само първия парк в страната, но и на Балканския полуостров. В него намират място два резервата и една пещера- „Духлата“.
Уникалната за парк Витоша каменна река, намираща се в местността Златните мостове, привлича множество любители на природата. Тази местност е току над кв. Бояна и до нея може да се стигне както пеша, така и с автомобил.

Стъпвайки на територията на Златните мостове, имате право на избор, накъде ще поемете.
Каменната река представлява уникален скален феномен от струпани заоблени каменни блокове, наподобяващи стичаща се река.

На планината Витоша феновете на зимните спортове могат да практикуват любимия си спорт като времето за път от хотела в центъра на София до „Алеко“ е по-малко от 45 минути с автомобил. Това прави ски спорта много достъпен. Ски центровете „Конярника“ и „Алеко“ предоставят чудесни възможности за забавления. Ски пистите са снабдени с няколко седалкови и един кабинков лифт.

В подножието на Витоша почитателите на историята и зографското изкуство могат да посетят прочутата Боянска църква. Тя става световно известна със своите 89 изографисани сцени, недокоснати сякаш от човешка ръка, направени в далечната 1259 г.

Гостите на столицата ще могат да се разходят по улицата, по която е стъпвал Константин Велики. Тук е запазена оригиналната настилка от преди 2 000 години. Според специалистите се очаква да изникнат и останките от двореца на император Константин, за който се предполага, че е под сегашния хотел „Шератон“.

Определено отсядайки в София, няма начин да скучаете и ако сте предвидили само 3-4 дена за отдих там, определено няма да ви стигнат да обиколите всичко интересно. Препоръчително е да си направите предварителна резервация, особено, ако сте решили да се настаните в хотел с повече звезди. Най-актуалния списък с добри места за настаняване може да видите в сайта на Rooms.bg. В секцията има повече от 150 столични хотели, които може да резервирате бързо от тук.

Всички първокласни хотели в София предоставят възможност за хранене в изискани ресторанти, както и забавления в луксозни барове и казина. За семействата с деца са предвидени детски кътове с аниматори.

Заповядайте и направете своя трип в София, обиколете всички интересни места и паметници на културата, а вечерта се насладете на гостоприемството на столичните хотели.

related

туризъм 7368856758550982899

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item