stoineff

Законите на живота


Представяме ви 20 закона, които обясняват защо нещата в живота ни се случват. Ако нещо не ви харесва то вижте и помислете  как може да го промените.

Законът на сходността

В нашия живот няма случайни срещи. Подсъзнателно привличаме към себе си онези, които ни подхождат.

Законът на балансирането

Ако копнеете за нещо, но не можете да го получите, открийте друг сходен интерес, равен по сила на първия.

Законът на Боб

Когато Боб има проблем с всички, обикновено проблемът е в него.

Законът на потискането

Мислите или действията, които се опитвате да потиснете или отхвърлите, биха могли да излязат наяве по възможно най-неподходящото време. Важно е да приемете вътрешното си аз и да не се опитвате да потискате чувствата и емоциите.

Законът на трудностите

Винаги трябва да разглеждате преодоляването на дадена трудност като условно препятствие. В противен случай рискувате да пропуснете някоя наистина уникална възможност, която се появява веднъж в живота. Ако успеете да приемете този начин на мислене, ще бъдете готови да поемате нови предизвикателства и възможности.

Законът на отплатата

Трябва да плащате за всичко – както за вашите действия, така и за бездействията ви. Вие решавате кое ще струва повече. И не забравяйте, че избягването на провалите няма да ви направи по-щастливи.

Законът на вратите

Нашият живот се състои от безкраен брой избори. Винаги имаме избор. Не винаги е лесно да вземем правилното решение. Когато преминем през една врата, пропускаме друга. Загубите обаче често водят и до печалба.

Законът на привличането

Обикновено привличаме към себе си нещата, които се намират в нашето централно фокусирано съзнание – онова, за което мислим постоянно, от което се страхуваме или което харесваме. Животът ни дава онова, което очакваме от него на подсъзнателно ниво, а не това, което искаме.

Законът на стесняването #1

Не е възможно да предугадите всичко. Съществуват ситуации, които се случват против волята ти. Те не могат да бъдат предвидени, не можем да поемаме отговорност за тях.

Законът на стесняването #2

Не можете да имате всичко. Постоянно ще се нуждаете от нещо. Тайната на щастието се крие в умението да се примирите с онова, което притежавате.

Законът на редовността

Ако едно нещо се случи веднъж, то е случайност. Случи ли се два пъти – съвпадение. Третият път обаче е редовност.

Законът на промените

Ако искате промяна в живота си, трябва да поемете контрол над нещата около вас. Ако очаквате съдбата сама да свърши всичко, ще останете разочаровани. Ако вие самите не се насочите към целта си, никога няма да я достигнете.

Законът на такситата

Колкото по-далече ви отведе едно такси, толкова повече ще трябва да платите. Ако не сте му казали къде да ви откара, бихте могли да пристигнете буквално навсякъде. Колкото по-често се отправяте в грешната посока, толкова по-трудно ще ви е да се върнете обратно.

Законът на мисленето

Нашият външен свят е олицетворение на мислите ни. Не трябва да търсите причината за вашите провали във външния свят. Просто се вгледайте в себе си.

Законът на средата

Във взаимоотношенията с даден човек, вашата зона се намира на средата от пътя. Ако тръгнете напред, а другият остане на място, това означава, че на той или тя не се интересува от личното си развитие. Какъв тогава е смисълът да го/я карате да се промени?

Законът на хармонията

Хората търсят хармония навсякъде. Можете да постигнете абсолютна хармония със света, само когато сте в хармония със себе си.

Законът на огледалата

Ако нещо ви дразни в другите, това означава, че то се крие и у вас. Нещата, които не искате да чуете, са най-важни за вас в този конкретен етап от живота ви. Другият човек изпълнява ролята на своеобразно огледало – той ви показва нещо, което вие не виждате или отказвате да забележите у себе си.

Законът на верижната реакция

Ако позволявате на негативните чувства и настроения да поемат контрол над вас, неприятните усещания ще ви следват постоянно. Ако нон стоп мечтаете за нещо, истинският свят ще бъде заменен от фантазията. Често е трудно да сложим край на негативните или непродуктивни мисли. Затова ние си създаваме навика да се тревожим, страдаме или мечтаем. По този начин бягаме от възможността да разрешим дадения проблем.

Законът на личностната оценка

Другите ви оценяват почти през цялото време така, както вие оценявате самите себе си. Затова е безсмислено да се опитвате да се стараете да сте перфектни и да спечелите адмирациите на всички, ако не можете да оценявате дори самите себе си.

Законът на смисъла на живота

Ние идваме от нищото, опитваме се да научим смисъла на живота, след което отново отиваме в нищото. Смисълът на живота за всеки е различен. Той се променя в зависимост от различните етапи на съществуването му. И ако той постоянно се променя с течение на времето и в зависимост от конкретни събития, може би няма да сгрешим да кажем, че най-важният смисъл на живота е самият живот.

related

Мисли 2241552815247749098

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item