stoineff

Защо БТВ спря "Шоуто на Слави" - Брутална Цензура!?

zashto-spriaha-Slavi-Trifonov

бТВ спря излъчването на "Шоуто на Слави" тази вечер. 

Предаванията се записват предварително, но от телевизията са преценили, че "Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за тв съдържание на неутрална и обективна телевизия като бТВ, която не толерира едностранно представяне на програмите си".

Този надпис тръгна по екраните на бТВ в началото на предаването тази вечер, като в момента се излъчва старо предаване.

По-рано днес шоуменът припомни своя ултиматум към депутатите от бъдещото 44-о Народно събрание, който отправи и по-рано преди изборите. Той настоява до две седмици след конституирането на парламента да бъдат приети промените в изборното законодателство, утвърдени с решенията от референдума от ноември м.г., който се проведе заедно с президентските избори и бе иницииран от "Шоуто на Слави".

На тях избирателите подкрепиха трите въпроса - за мажоритарен вот в два тура, за задължително гласуване и за намаляване на субсидиите за партиите.

Ако искането на шоумена не бъде спазено, той се закани да излезе пред сградата на НС, за да "отвоюва" правата си.


Припомняме, че по традиция в понеделник вечер в шоуто е актьорска вечер със скечове на актьори.


Не става ясно обаче какво е съдържанието на предаването, което телевизията смята за несъответстващо на стандартите.


Ето и какво пише  в сайта на бТВ по темата :


bTV прави промяна в програмата си за вечерта на 27 март. В 22.30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави”. Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си.

bTV и „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми.

Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV.

Ето пък каво отворен писмо пусна сайтът slavishow.com

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците, 27.03.2017

Дами и господа политици,
От много време, заради естеството на работата ми, боравя с думи. С много думи. По принцип смятам, че делата са по-важни, но и думите тежат. Та,… има четири думи, които ненавиждам да казвам. От всичките много думи… Те са:
Аз.
Нали.
Ви.
Казах.
Всъщност не ви го казах аз, а ви го казаха три милиона и половина българи. Те оглушително ви го изкрещяха на Референдума и вие упорито си запушихте ушите. И какво стана сега след тези избори? Проведоха едни напълно безсмислени парламентарни избори. Резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент. Парламент, който не беше харесван от никого. Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана. Че единственото, което прави, е да възпроизвежда същите хора. Да възпроизвежда същите безсмислени политически комбинации.
Затова ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието:
Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на Референдума:
– мажоритарен избор в два тура
– намаляване на партийната субсидия на един лев
– задължително гласуване на избори и референдуми.
Затова ще направя следното:
Първо:
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от Референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.
Второ:
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на Референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.
Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.
Това ще направя сам.
Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.
И за финал ще ви кажа следното:
Зад партиите има електорат, а зад Референдума има народ!
СЛАВИ ТРИФОНОВ

related

новини 3154521404414399258

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item