stoineff

Терористичната атака в Стокхолм

stokholm-teror

Министър-председателят на Швеция Стефан Льовен нарече инцидента с врязалия се в пешеходци камион в Стокхолм терористичен акт, предава Интерфакс, позовавайки се на местни медии.


"Швеция беше подложена на нападение. Всички обстоятелства сочат, че това е терористична атака", заяви премиерът по време на пресконференция.

Льовен съобщи още, че заподозреният по случая е задържан. По негови думи на този етап се потвърждава информацията за двама загинали след инцидента, пише "Фокус".

Шведските служби за сигурност също потвърдиха, че инцидентът е терористична атака.

"Има загинали и много ранени", заяви говорителят на службите за сигурност Нина Одермалм.

Припомняме, че камион се вряза с голяма скорост в пешеходци в центъра на шведската столица. Камионът спрял, след като се блъснал във витрина на магазин.

По информация на радио Швеция са загинали трима души.

След терористичната атака е спряно движението на метрото. Издадено е предупреждение да се избягва центърът на Стокхолм.

Шведската полиция извърши евакуация на хората от централната гара, предаде ТАСС. Тя се намира в района, където по-рано днес бе извършена терористична атака  с камион, допълва БТА.

Пътниците, които трябваше да потеглят с влак за Гьотеборг, бяха принудени да останат във вагоните.

Депутатите, намиращи се в сградата на парламента, която също е в района, нямат право да я напускат.

Ученици, които са били в киносалон на пешеходната улица "Дротнинггатан", не могат да го напускат до второ нареждане. Тези дни в Стокхолм се провежда детски кинофестивал.

Полицаите в големите норвежки градове и на летището на столицата Осло ще носят оръжия до следващо нареждане, предаде Ройтерс. Досега полицаите в Норвегия не носеха оръжие.

След нападението в Стокхолм полицията в друга съседна на Швеция страна, Финландия, пък реши да увеличи патрулите.related

Свят 6619008060349653587

Публикуване на коментар

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Следвайте ни в Google+

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item