stoineff

Васил Иванов с тежки обвинения в цензура срещу Нова телевизия

васил иванов напуска нова

Разследващия журналист на Нова ТВ Васил Иванов обвини медията в "системана цензура" и подаде предизвестието си за напускане.

Ето какво написа той в страницата си във Фейсбук.

Днес напуснах Нова телевизия след 14 години работа там. Тръгвам си заради системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на "Новини и актуални предавания" - Дарина Сарелска. Подробности и доказателства гледайте довечера в "Шоуто на Слави" - 22.30.

предизвестие за напускане


От Нова телевизия отговориха на обвиненията и  излязоха  с позиция по повод изявлението на журналиста Васил Иванов, че има "системна цензура" и затова напуска работа.


Ето какво заявяват от телевизията.

 В последните 5 години в NOVA работи обособен екип от разследващи журналисти, носители на множество награди и автори на редица силни журналистически материали, разобличаващи злоупотреби във всички сфери и нива на публичния живот, като например: финансирането на автобусните спирки в София, обществените поръчки в Агенцията за бежанците, финансирането на предизборната кампания на президента Румен Радев, ефективността на системата за неотложна помощ в София, скандала с обществена поръчка в Неделино за фиктивни ремонти на детска градина, и др.

  NOVA се гордее с всички тези постижения, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медиата. NOVA има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел „Новини и актуални предавания“.

NOVA благодари на Васил и му пожелава успех в бъдещите му начинания.

Още по темата: http://www.inter-view.info/2017/04/shouto-na-slavi-cenzura.html

related

Политика 7164194756598767314

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item