stoineff

Очаква се горещ юни и силен турстически сезон по Черноморието

Морето и плажа до Равда
Плажа на Равда към 25.05 2017 г.

След дъждовния и хладен месец май ни очаква доста топъл месец юни. Очаква се средната месечната температура да достигне 27-30 градуса. 


Синоптиците очакват като цяло чудесно, слънчево време със слаби ветрове. Юни 2017 ще ни изненада с прекрасно време. Средномесечните температури през месец юни 2017 ще бъдат обичайни за този период от годината. В равнините те ще варират от 12 до 30 градуса по целзий.
По високите полета месечната температура през юни 2017 ще достигне 25 градуса, а най-ниските и стойности ще са между 9-10 градуса по целзий. По Черноморието температурите ще напомнят за лятото и слънчевите дни ще привлекат много туристи по плажовете. Прогнозата за температурата на морската вода е в началото на месеца ще бъде около 17-18 градуса, като за всеки 3-5 дена ще се покачва с още един градус. 

Така, в края на месец Юни 2017, температурата на морската вода ще надвишава 23-25 градуса. 

Прогнозата за температурата в големите морски курорти: Варна – 28 градуса, Бургас – 30 градуса. Любителите на планинският туризъм също ще бъдат доволни от прогнозата за времето. По високите части от планините месец юни 2017 ще предложи средни температури от около 20-21 градуса, като най-ниските ще са в рамките на 5-10 градуса, а най-високите около 20-26. Докато температурите през деня се покачват, все повече хора ще предпочетат да се разхладят разхождайки се по китните ни планински курорти.

Не забравяйте, че дори и през Юни месец 2017, температурата през нощта в планината пада доста рязко и с над 10 градуса. Ако планирате дълга разходка непременно се осведомете за дневната прогноза за времето и си вземете резервни по-топли дрехи. Погрижете се времето да не развали вашата почивка. А иначе, по Витоша ще се радваме на температури около 20 градуса в началото на месеца които ще се повишават с около градус на 6-8 дена, като в края на месеца ще достигнат 23-25 градуса. В Пампорово температурите ще бъдат идентични с тези на Витоша, а в Банско ще се радват на градус-два по-топло време.

През първите 10 дена на месец Юни 2017, се очакват по-интензивни валежи от нормалните за месеца, като ще има и опасност от градушки. Температурата ще се задържи около 23-24 градуса. През второто десетневие времето ще утихне, облачността ще намалее, и се очаква значително покачване на средните дневни температури с 4 градуса, достигайки стойности от 26-27 градуса. Последните дни от месец Юни, очаквано ще бъдат най-топли.


Къща за гости в Равда - "Сияна"
Къщите за гости по Черноморието са готови  за лятото и слънчевите дни и очакват да привлекат много туристи. Снимка Къща за гости "Сияна" - Равда

Прогнозата за времето е подходяща за всички – 30-32 градуса през светлата част на деня и дневни температури около 29. 

Това се дължи на факта, че земята вече ще бъде подложена на значително нагряване от Слънцето през дългият ден, благодарение на което вечерта ще отделя топлина. Валежите през месец юни 2017 ще са близки до нормалните стойности е ще са в рамките на от 60 до 90 литра на квадратен метър. В планинските райони ще има около 50% повече валежи и месечната норма ще варира в рамките на 80 - 150 литра на кв.м. По черноморието валежите ще са между 100 и 120 литра на квадратен метър. Имайте в предвид, че месеците Май 2017 и Юни 2017 са едни от най-дъждовните в нашата страна.

Ветровете ще са слаби, предимно южни и югоизточни. В югозападна България както обикновено ще духа влажен, топъл вятър който ще засилва усещането за жега. Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.


related

туризъм 6981310416085772083

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item