stoineff

Най - зловещото място за деца на земята

Всяка култура си има своите страшни и прокълнати места. Легендите за тези места плашат и малки и големи по цял свят, но и предизвикват тяхното любопитство.


Вижте едно от най-злокобните места на земята.

Най - зловещото място за деца на земята

„La Isla de las Muñecas" - точно така звучи името на испански - Острова на куклите в Мексико. Въпреки детското и мило име, вие ще станете свидетели на покъртителна гледка - хиляди обезобразени кукли, висящо от всяко дърво, всеки храст, всяка постройка. И виновникът за всичко това е един единствен човек - Дон Джулиан Сантана, отшелникът, който се е отрекъл от семейството си и от цивилизацията, само за да засели острова с кукли. Той цели 50 годни се трудил, трупал кукли и ги подреждал и закачал из целия остров.

Най - зловещото място за деца на земята


Носят се слухове, че в живота на младия Дон се случило нещо, което го променило завинаги - пред очите му в канала се удавило малко момиченце. Той намерил на същото място кукла и решил, че в нея живее духа на малкото момиченце. Целия си живот той прекарал в уединение. Единственото, което правел, било да обикаля из сметищата и покрайнините и да търси изхвърлени кукли или по-точно останки от тях. Той ги закачал из своето „царство" вярвайки, че във всяка кукла живее дух на загинало дете.

За тези 50 години Дон успял да превърне острова в свърталище на чудовищни кукли. През 2001 година отшелникът починал. По ирония на съдбата, тялото му било намерено в същия този канал, в който се удавило малкото момиченце.

В днешно време този остров е посещаван от много туристи и най-вече млади хора, които жадуват за нови приключения. Но според много хора, посетили острова на Куклите, картините на „мътрвите" кукли остават за дълго в съзнанието им.

related

новини 4390207799992460868

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item