stoineff

Основната версия е, че седемгодишната Дамла е удушена от близка роднина

Все още няма повдигнато обвинение срещу задържаната по случая с убитата 7-годишна Дамла в Момчилград.


Жената, която е близка до семейството, е отказала да говори. Тя е задържана след 22 часа в неделя и вероятно ще остане в ареста поне за 24 часа.


"Четирима психолози вече работят с децата и с учителите", съобщи Севгюл Вели, заместник директор на ОУ "Д-р Петър Берон" в Момчилград, където Дамла е учила в първи клас, циниран от "24 часа".
Психолозите били осигурени от социалната служба. В училище казват, че Дамла е била слънчево дете и отлична ученичка. Момичето е тренирало и тенис на маса в местния детски отбор. Очаква се психолози да започнат работа и с децата от тима.
Жилището в центъра на Момчилград, в което беше открит трупа на 7-годишната Дамла Муса, остава запечатано от полицията. Входната врата е опасана с полицейска лента и се охранява денонощно от полицай. В апартамента се допускат единствено криминалисти. В неделя са извършени няколко огледа. Последният е бил след 19 часа.
Във входа има 9 апартамента, но само 6 от тях се обитават. Съседите твърдят, че през нощта в събота срещу неделя не са чули нищо необичайно.
"Аз извиках полицията. Към 7:30 чух викове и писъци пред входа на блока. Разбрах, че е станало нещо лошо и се обадих директно на телефона в полицейското управление", разказа Кольо Николов, който живее в апартамента под жилището на семейство Муса.
Съседът каза още, че през нощта не е чул никакви подозрителни шумове. Кольо Николов призна, че не е бил в добри отношения със семейство Муса.
"Имахме проблем, защото редовно пускаха пералнята си в 1-2 часа през нощта", каза той. Според него пералнята вероятно е била на терасата.
"Шумът беше ужасен, особено когато работеше центрофугата. Опитахме се да се разберем, но не успяхме и затова съм подал 2 жалби в полицията", твърди Кольо Николов. Той не пожела да коментира повече семейство Муса.
Според други съседи майката Садет била изключително грижовна към Дамла. Момичето никога не оставало само.
Когато майката била на работа за него се грижела баба му. Преди броени дни, обаче тя заминала за Турция, за да види болната си сестра.

Новината, че близка на убитата Дамла, пазена от полицаи, била прегледана снощи в Спешното отделение на болницата в Кърджали, преди да бъде арестувана, поражда главния въпрос за мотивите за страшното престъпление.
Освидетелстването от лекар се прави на лице, което трябва да бъде задържано. Така се прилага Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража. Медиците са категорични, че малката Дамла е била удушена, като някой е притискал устата и нослето ѝ с ръце. 

Припомняме, че трагедията се разиграла вчера сутринта в апартамент в жилищен блок в центъра на Момчилград. Безжизненото тяло на 7-годишно момиченце бе открито от майка му, която се прибрала от нощна смяна.

 „До момента в практиката ни няма случай на извършител -мъж, който да удуши по този начин. Затова основната версия е, че Дамла е удушена от жена“, коментират психолози от МВР пред "Телеграф".


Една от версиите е, че близък на семейството, или много близък роднина е удушил момиченцето. Не се изключва някой да е завидял на семейството на Садет, тъй като в малкия родопски град били познати с това, че не страдали от нужда на средства, пише изданието днес. 38-годишната Садет Муса живее в блок „Слава“ в центъра на Момчилград с малката си дъщеричка Дамла. 
Тя има по-голям син, който работи в чужбина. Мъжът ѝ пък от години бил гурбетчия в Белгия и рядко си идвал в родината, разказаха съседи. 
Садет работела в завода за авточасти „Теклас-България“. В събота срещу неделя 38-годишната жена била нощна смяна. Тъй като майка ѝ заминала за Турция при болната си сестра, оставила Дамла самичка вкъщи, като я заключила в апартамента. 
Около 6:30 ч. Садет се прибрала и подала сигнал в полицията. Незабавно района около блока бил отцепен, както и входовете и изходите на града На ченгетата им направило силно впечатление, че вратата на жилището на 3-тия етаж в блока била отключена с ключ. „Вътре нищо не беше докоснато, не е ровено, не беше разхвърляно, все едно някой просто се е прибрал вкъщи“, коментират униформените, цитирани от "Телеграф".

related

новини 4811907916979476689

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item