stoineff

Кредитен рейтинг на България

Какво кара банката да ви предлага по-добри ипотечни условия, а на най-добрия ви приятел, не предлага подобен заем? От какво зависи резултата в процеса на одобрение на един заем? Това е само вашето кредитно състояние, дешифрирано чрез вашия кредитен рейтинг. Важно е да се разберат основите на кредитните рейтинги за физически лица и компании.
Обикновено онлайн калкулаторите използват статистически методи за оценяване като логистичен, регресия и пробит. Чрез тях се прави автоматично оценка на това какъв е потенциалния риск лицето да направи просрочие в евентуален бъдещ момент. В наши дни всички кредитодатели използват подобни методи, с които да изчисляват каква е количествено вероятността човекът или фирмата, която кандидатства за кредит да не изпълни своите задължения, като се използват и допълнителни показатели за възраст, доход, собственост и др.
Показвайте отговорност, като винаги поддържате сигурно 50%-но салдо по кредитната си карта.
Не си изваждайте твърде много кредитни карти . Тази практика може да работи добре за някои цели, но хората, които ще наблюдават вашите сметки, когато кандидатствате за кредит, няма да гледат с добро око на информацията в базата данни.

Изисквайте често кредитен отчет. По този начин можете да коригирате евентуално грешките своевременно.
Не на последно място, не се претоварвайте с кредити. Да живееш извън собствените си средства никога не е било добра система и това не се е променило, въпреки че времето тече. Използвайте кредити само и единствено за неща, които наистина имат значение, но не могат да бъдат предоставени наведнъж (къща, кола и т.н.). Не пазарувайте твърде много през уикендите и ограничете сметките за кафе, освен ако не възнамерявате да ги изплатите преди да им бъде наложен лихвен процент (в обратния случай кредитният рейтинг може действително да се увеличи).
Репутацията, загубена някога, не може да бъде възстановена. Така че, бъдете внимателни с кредитната си репутация.

Източник: http://forex-factor.com

related

новини 4547147980622187449

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item