stoineff

Добри новини от Русия за феновете на Bitcoin


Руското министерство на финансите обяви, че работи по законодателство, което да въведе регулации върху криптовалутите, без да ги забранява или да ги легализира като средство за плащане в страната, съобщи Ройтерс.

Първоначално Русия беше заявила, че ще забрани криптовалутите, тъй като те могат да бъдат използвани за пране на пари или финансиране на тероризъм. Но тъй като цифровите пари, и особено биткойн, станаха популярни в световен мащаб, руските власти промениха мнението си.

От министерството заявиха, че подготвят закон, който да разреши търговията с криптовалути чрез дигитални платформи, които ще трябва да отговарят на определени условия, като чрез тях ще могат да се правят и първични предлагания на криптомонети (Initial coin offerings - ICOs). Чрез тези мерки от институцията смятат, че ще намалят риска от измами и ще направят възможно облагането на трансакциите с данък с цел подпомагане на държавния бюджет.

„Трябва да се отбележи, че използването на криптовалутите на територията на Русия като средство за плащане не се предлага“, се казва още в изявление на финансовото министерство.

Властите по цял свят се опитват да попречат на бума в търговията с биткойн и други криптовалути. Китайските власти забраниха първичните предлагания на монети и затвориха местни платформи за търговия. Южна Корея пък забрани анонимната търговия с криптовалути с цел да се предотврати възможността за покупки и продажби на биткойн от страна на деца под 19 години и престъпници.

От тук можете да закупите Bitcoin 
Кликнете върху банера отдолу и започвайте:


related

bitcoin 6949851957048861173

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item