stoineff

Мъжът на катастрофиралата зам. кметица остава в кома

Нурджан Ристемова

Съпругът на загиналата при катастрофа на 24 декември зам.-кметица на Кричим инж. Нурджан Ристемова – Ерол Мустафов на 46г., остава в критично състояние в болница. 


При жестокия челен удар край мелницата до село Куртово Конаре освен Нурджан, загинаха и двете й деца – момченце на 6г. и момиче на 15г. Трагедията навръх Коледа почерни Кричим, а кметът Атанас Калчев обяви 26 декември за ден на траур. При тежкото пътно-транспортно произшествие оцеляха само двамата шофьори, които тогава бяха откарани в болница с опасност за живота. 46-годишният Ерол, който е карал „БМВ”, е бил целият натрошен и с политравми. В болницата бил приет в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, където бил поставен на изкуствено дишане и бил в кома. Другият водач на 31 години е с фрактура на единия крак и е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Георги”.

Катастрофата стана около 15,30 часа на 24 декември, когато 4-членното семейство от Кричим се връщало към дома си след покупки в Пловдив. Нурджан и Ерол, заедно с децата, си купили нов телевизор за Коледа малко преди трагедията. Тя се случила при завоя до мелницата край село Куртово Конаре, където бмв-то им се блъснало челно в камионче с 31-годишен шофьор зад волана.

Тежкият удар бил запечатан от охранителните камери на близката мелница, които били предадени на полицията. От записите се виждало как камиончето, което се движело към Пловдив, навлязло в насрещното. Заради тази маневра се наложило Ерол да завърти волана наляво, като така навлязъл и той в лентата за насрещно движение. Това била единствената му възможна маневра, тъй като в негово дясно била оградата на мелницата. В този момент обаче камиончето се върнало в своята лента за движение и тогава настъпил челният удар, обясниха източници, близки до разследването.

Запис от камера показва, че жестоката катастрофа на Бъдни вечер, при която загинаха зам.-кметицата на Кричим инж. Нурджан Ристемова и двете й деца на 6 и 15 г., е станала по вина на водача на камиона. Това съобщиха пред "24 часа" източници, близки до разследването.

На лентата се виждало как товарното возило навлиза в платното, където се е движело БМВ-то, шофирано от съпруга на Ристемова - Ерол Шерифов. Той направил маневра наляво, тъй като вдясно била оградата на оризарната. В това време камионът се върнал в своята лента и последвал челният удар.

Още по темата

related

при ПТП 9123000576357653144

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item