stoineff

Писък: Тате, стига си душил мама!

„Тате, стига си душил мама”. Това крещяло 10-годишно момченце, което станало неволен свидетел в края на миналата година как баща му бие и души майка му. 

muj-prebiva.jena-si

Случаят е описан по време на съдебен процес в Карлово от 13 февруари т.г., който приключва с решение насилникът да бъде отстранен от семейното жилище за 3 месеца. Магистратите решили Кирил Атанасов да не доближава местоработата на съпругата си Таня Николова също за 3 месеца и да бъде глобен с 200 лева.

Побоят, на който станал свидетел малчугана, станал на 30 декември 2017г. около 23 часа. В жилището на семейството по това време била сестрата на Таня със своето дете. Пред сестра й Кирил започнал да обижда жена си и да я псува. Казал й да си събира багажа и да напусне жилището. Таня се опитвала да го омилостиви, но той бил непреклонен. Тя облякла палтото си, като се надявала, че така ще го успокои. Искала да излезе за малко навън и после да се върне. В това време обаче сестра й взела ключовете за входната врата и ги скрила, а Таня не могла да излезе. Кирил продължил да я обижда, да я псува и да я заплашва, че ще я убие. Той станал изключително агресивен и затова жената се опитала да се обади по телефона на 112, но мъжът й го взел насила и го счупил в пода. След това я хванал за яката на палтото и я повлякъл към дивана в кухнята. Блъснал я силно в гърдите и я бутнал на дивана, като я обиждал, че е проститутка. Нанасял й удари с юмруци по цялото тяло и главата, след което я хванал за шията и започнал да я стиска силно, за да я удуши. Таня не можела да си поеме дъх и започнала да се задушава, но мъжът й не я пускал. С последни сили тя успяла да повика по име племенницата си, вследствие на вика й в хола отишли и двете деца. Пред очите им Кирил продължил да души жена си и да я удря. Точно тогава детето им започнало да крещи и да зове баща си да пусне майка му и да спре да я души. Таня успяла да се освободи от захвата, отишла в спалнята с двете деца, като взела телефона на мъжа си от коридора и се обадила на 112. Тя много бързо успяла да обясни къде се намира и че животът й е в опасност. Когато спряла да говори, мъжът й изтръгнал телефона от ръцете й. След минути в жилището им отишли полицаи, които спрели скандала. Жертвата си изкарала и медицинско свидетелство за нанесените й удари. Тя се страхувала да се прибира вкъщи и започнала да пие успокоителни. Съдът преценил, че побоищата не били системни и затова отстранил съпруга от общото жилище само за 3 месеца. „Касае се за акт на насилие, възникнали по повод подозирана изневяра и определянето на мерки с по-дълъг срок е неоправдано. Отделно от това, жилището е собственост на молителя и правата му не следва да бъдат неоправдано нарушени”, се мотивират магистратите.

Публикуване на коментар

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Следвайте ни в Google+

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item