stoineff

Учениците на125 СУ „Боян Пенев“ с награда „Достойните българи“.

Учениците от столичното 125 СУ „Боян Пенев“ се наредиха сред най-достойните българи в тазгодишната кампания на в-к „24 часа“. Отличието им беше връчено от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова за инициативата „Вместо цветя – благотворителност“, организирана за Любомир Михайлов от 5 „е“ клас, който е с церебрална парализа.

На 15 септември 2017 г. учителите предпочетоха да останат без цветя за първия учебен ден, за да помогнат за събирането на средства за нова акумулаторна количка, с която Любчо да се придвижва самостоятелно. Така в рамките на три часа съученици, родители и учители събраха 10 000 лева и с тази сума бяха закупени инвалидна количка с джойстик и олекотена рингова количка за вкъщи.

„Най-много искам да проходя. Сега вече мога да стоя прав. С новата количка е много хубаво. Мога сам да се справям – в училище, навън, във физкултурния салон, по магазините, навсякъде, а децата са много добри приятели“, сподели Любчо.
Новата акумулаторна количка не е първият жест към него. Преди да стане първокласник в 125 СУ „Боян Пенев“, пет училища отказват да го приемат.
related

новини бг 1199214398173774741

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item