stoineff

Как да планираме пътуването си?


Никога не е твърде ранно за ново пътуване. Стегнете багажа и тръгнете... но преди това може би е добре да прочетете тези съвети от екипа на 123nameri, за да бъде вашата следваща почивка по-хубава от предходната и наистина да се забавлявате по време на вашето пътуване.

Как да планираме пътуването си?

Стъпка 1: определете дестинацията


Определянето на мястото, на което искате да отидете, поставете си цел, към която се стремите. Избирането на дестинация е изключително важно, тъй като ви дава конкретна посока. Не само пътуването ви ще стане по-ясно за вас, но и по-лесно ще се ангажирате с него, което пък ще улесни планирането.

Стъпка 2: Решете колко ще продължи вашето пътуване


Колко струва да пътувате? Нямате представа, защото не знаете за колко време ще продължи пътешествието. Не можете да прецените колко трябва да спестите, ако не решите колко дълго ще сте на избраната от вас дестинация.

Стъпка 3: Проучете разходите си


Така, вече знаете къде отивате и колко дълго ще сте там. Но за да отделите сумата, необходима за екскурзията, то проучете разходите си за това пътуване и решете какво искате да е то. Бихте искали да „хванете пътя към гората “ с раница на гърба или да отседнете в луксозни хотели? Знаеки какво очаквате от вашето пътуване, ще изчислите всички разходи за пера като транспорт, нощувки, храна, забавления.

Стъпка 4: Спестявания


Време е да започнете да спестявате! Запишете всичките си текущи разходи, за да можете да определите за какво харчите пари и как можете да намалите разходите си. Хората изразходват много пари всеки ден за малки покупки: една бутилка вода, няколко лева за тази закуска, след това допълнително кафе. Тези дребни на пръв поглед покупки, събрани на едно, правят една солидна сума. Записвайки тези разходи, ще направите по-добър финансов план и ще можете да отделите средства за пътуването.

Стъпка 5: Бъдете фокусирани


Не се отклонявайте от целта, да, точно така от целта. Вашето мечтано пътешествие е на крачка разстояние само ако останете фокусирани и следвате стъпките към неговото планирате и осъществяване.

Стъпка 6: Проверете за изкушаващи оферти


Добре, вие сте вдъхновени и на път да спестите пари за пътуването си. Но преди да резервирате някой полет или да запазите този хотел, проверете за сделки, които може да сте пропуснали. Може да мечтаете за Париж, но може би има много изгодни сделки за Берлин в момента. Може да намерите оферта с 50% отстъпка, включваща нощувки, храна и не само. Разгледайте сайта ни, за да видите новите предложения за пътуване до дестинации в България и чужбина.

Стъпка 7: Планирайте транспорта


В случай че сте намерили оферта, която не включва пътя, то проучете всички опции за достигането до вашето място за почивка. Ако пътувате с кола, направете картата с местата, където може да заредите гориво, проверете какви са пътните и винетни такси; ако използвате обществен транспорт като самолет, автобус или влак, проверете графика на пътуване и запазете билети.

Стъпка 8: План за действие


Нахвърлете основните дейности, на които искате да се насладите и колко ще струват. Спрямо плана ви за действие ще разберете дали парите, които сте заделили, са достатъчни за всички текущи разходи. В случай че не стигат, ще имате време да спестите още малко. И разбира се да изживеете всяко едно приключение, което планирали.

Стъпка 9: Платете си туристическа застраховка


Докато много хора си мислят, че нямат нужда от туристическа застраховка, то този тип застраховка е много повече от медицинска защита. Тя покрива не само медицински разходи, но защитава вас и багажа ви.

Как да планираме екскурзията, или почивката си?

Стъпка 10: Забавлявайте се


Отидете на вашето пътуване и се забавлявайте! Не забравяйте багажа, документите и парите си, качете се на самолета и се насладете на плодовете на вашия труд.

Независимо от продължителността на пътуването ви, този списък ще ви помогне да бъдете по-организирани, докато се подготвяте за вашето следващо приключение.



related

туризъм 9129371975197740887

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item