stoineff

5 съвета и ползи при използване на дифузери с етерични масла


difuseri za eterichni masla

Дифузерите с етерични масла могат да запълнят стаята ви с прекрасен аромат. Дифузерът за етерични масли е просто устройство, което може да запълни стая с красиви миризми. Няма сажди, горещ восък, синтетичен аромат или огън. Само малко вода, електрически контакт и няколко капки етерично масло са всичко, от което се нуждаете. След първоначалната покупка, това е доста икономичен начин да се насладите на любимите си аромати - включително тези, които обичате!
Има няколко различни вида ефирни дифузeри. Най-евтиният не използва вода изобщо. Няколко капки масло се поставят върху тампон на устройството. Когато дифузьорът е включен, тампонът се затопля и маслото се изпарява, овлажнявайки околния въздух. Друг сравнително достъпен стил на дифузер използва вентилатор вместо топлина за дифузия на изпаряващото се масло. Всеки стил работи най-добре в малко пространство като офис или единична спалня. За по-големи пространства ултразвуковите дифузeри, които са малко по-напреднали от топлината или дифузeрите, работят като малки уредби за овлажняване и освобождават студена пара (смесена с етеричното ви масло по избор) във въздуха. Тези устройства са особено добри, ако живеете в сух климат и може да се възползвате от малко повече влага във въздуха. 
Това са нашите 5 съвета за работа с дифузери с етерични масла:
1. Започнете, като изберете масла или смеси от масло, които ви правят щастлив. Най-често срещаните фаворити са лавандула, иланг иланг, мента, бор, смърч и грейпфрут.Опитайте персонализирани смеси, за да откриете по-нюансирани аромати. Иланг иланг, лавандула и ливан правят сладък, успокояващ аромат.
2. Закупувайте висококачествени етерични масла. Етеричните масла трябва да идват в малки, тъмни бутилки. Бъдете предпазливи за всички, които идват в чисти бутилки, тъй като излагането на слънчева светлина може да повреди маслото. Също така прескочете всички марки масло, които включват "парфюмско масло", "ароматно масло" или "природно идентично масло". И накрая, избягвайте бутилката, която идва с каучукова капкомерка.Някои масла могат да разградят капкомера, което кара гумата да замърсява маслото. Ако откриете марка, на която имате доверие, се придържайте към тях
3. Започнете, като използвате няколко капки етерично масло на дифузионна сесия, докато имате по-добро усещане за това колко масло трябва да добавите, за да запълнете адекватно пространството си с аромат.
4. Следвайте инструкциите за почистване, които се предлагат с вашия дифузер.Поддържането на чист дифузер ще доведе до по-ефективно разпространение на аромата и ще ви помогне да запазите устройството .
5. Не вдишвайте директно мъглата от ултразвуков дифузьор. 

Какви са ползите от дифузерите с етерични масла?

Сигурени сме, че сте се сблъсквали с изумителна селекция от етерични масла за дифузeрите по пътя към по-добро здраве. 
Ето нашите  топ 5ползи  от използването на дифузерите с етерично масло във вашия дом:

1. По-добър сън с дифузер за етерични масла

Някои етерични масла като кедрово дърво, лавандула, сладък портокал и лайка имат способността да упражняват мощен успокояващ ефект върху ума и тялото чрез влиянието си върху лимбичния регион на мозъка. Разпространението на тези масла 20-30 минути преди лягане е известно, че драматично подобрява и поддържа естествените цикли на съня на организма.

2. Различните етерични масла повишават имунната ни защита срещу студ и грип

Използвайки мощни антимикробни етерични масла като евкалипт, риган, канела, карамфил, сладък портокал , равенсара и мента, чрез стимулиране на производството на бели кръвни клетки и стимулиране на имунната система. Когато се разпространяват във въздуха, тези масла убиват въздушни бактерии и вируси, освежават стари болнични стаи и предлагат облекчение, като поддържат дихателната система.

3. Изчистват белите дробове и поддържат здравето на дихателните пътища

Дифузиращите етерични масла като евкалиптментаморско дърворозмаринбор и други иглолистни масла могат да помогнат за намаляване на възпалението в белите дробове и при респираторни настинки. Те са чудесни за облекчаване и успокояване при респираторни заболявания като астма, емфизем, ХОББ, хроничен бронхит и алергии.

4. По-добър фокус и концентрация

Различните етерични масла като розмарин, босилек, кардамон, лимон , кипарис, хелихириум, сандалово дърво, лавандула и ливан спомагат за насърчаване на дълбока концентрация, психическа яснота и подобрен фокус. Маслата с високо съдържание на сескитерпени като ливан исандалово дърво са особено полезни за увеличаване на кислорода и притока на кръв в епифизните, хипофизните и хипоталамусните жлези, които спомагат за поддържането на психичното здраве и острота.

5. Безопасна алтернатива на свещите

Освен ако не купувате чисти свещи от пчелен восък или тези, приготвени със 100% естествени восъци като кокосов орех, коноп или соя, шансовете са, че те вероятно са токсични! Много свещи, както ароматизирани, така и безцветни, често се правят с токсичен парафинов восък, който отделя опасни изпарения като бензен и толуен - същите изпарения, открити в отработените дизелови горива!
Твърди се, че до 30% от свещите имат фитили, които съдържат тежки метали, които при изгаряне стават въздушни и лесно се вдишват. Свещи с оловни фитили се казва, че излъчват 5 пъти над нормалното ново олово във въздуха, считан за опасен.
Не само това, ароматните свещи често съдържат изкуствени аромати и бои, които при изгаряне освобождават още по-вредни химикали във въздуха, причинявайки редица хормонални, поведенчески и общи проблеми, свързани със здравето.
Използването на етерично масло дифузьор за естествено аромат на вашия дом е невероятно ефективен и здравословен начин да се насладите на аромати, които обичате. Често можете да намерите тонове рецепти, които могат да възпроизвеждат почти всеки аромат, който желаете.

related

новини 1191093017755562925

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item