stoineff

Путин отново президент. Вижте новата му лимузина!


Новият стар руски президент Владимир Путин встъпи официално в длъжност, като по време на церемонията се състоя и премиерата на новата лимузина, която е част от проекта "Кортеж".


 По тази начин бяха разсеяни съмненията, че автомобилът няма да бъде готов за полагането на клетвата от държавния глава.

Новата лимузина заменя досегашния Mercedes Pullman, който возеше президента.

Автомобилът е построен на нова модулна платформа, която ще бъде използвана и за колите, обслужващи охраната и други спомагателни служби на държавния глава. Това са седан и миниван. Предвиждаше се и направата на кросоувър, но в крайна сметка той отпада от проекта.

От всички коли само лимузината е бронирана, докато останалите машини не са. Тяхното серийно производство стартира през 2019 г., като на пазара те ще се появят под специално създадената за тях марка Aurus.

Задвижването на президенстския автомобил е хибридно, като е разработено съвместно с компанията Porsche Engineering. Всъщност, са направени цяло семейство модулни агрегати, като най-големият е с V12 с 4 турбини (по една на всеки три цилиндъра), система за директно впръскване на гориото и система за измения на газоразпределението.

При обем от 6,6 литра двигателят развива 650 к.с. и 1320 Нм въртящ момент. Този мотор обаче все още се разработва, така че под капака на лимузината на Путин е поставен 4,4-литров V8 с мощност 600 к.с. и 880 Нм. Заедно с него работи и електрически двигател, благодарение на който се намалява разхода на гориво и за кратък момент се увеличава мощността.

Силовият агрегат работи с 9-степенна автоматична скоростна кутия, разработена изцяло от руската компанията KATE. Конструктивно тя напомня до голяма степен на използваната за някои модели на Mercedes-Benz трансмисия. Разликата е, че няма хидротрансформатор, а е с "мокър" съединител, управляван от електроника.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/cars/2018/05/07/putin-s-nov-mandat-i-s-nova-limuzina.375714,image3#photo

related

Технологии 6033679431967844254

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item