stoineff

Защо яз. Студена е празен и в Перник няма вода


Сн. Таня Живкова Фейсбук

В свой коментар във Фейсбук група, потребителя Калин Казимбалски, аргументирано посочва причините за липса на питейна вода в Перник.

Като основна проблем той смята, не сушата, а неадекватното използване на питейните води и използването им за промишлени цели. Дори не става въпрос за многобройните аварии, и загуби на Вик по водопреносната мрежа.

Проблемът е ясен от една страна хората страдат от липса на прясна вода, а от друга промишлените предприятия използват питейна вода, като допълнително замърсяват река Струма.

Ето и коментарът на потрелителя:


Воден цикъл имаше на промишлена вода преди години когато имаше ДЪРЖАВА!!! 

Тоест промишлените води на града + тези от домакинствата се завъртаха посредством изкуствена система. Водата от яз. Пчелина посредством изкуствено създаден канал отиваше в яз. Бушляк,оттам чрез помпена станция се прехвърляше до тец Република и сегашния з. Стомана. Промишлената вода извозваше шламта до утайниците или така наречените шламохранилища се утаяваше и посредством система от тръби се връщаше в р. Струма и оттам в яз. Пчелина отново.

За яз. Студена може да се коментира само естествения воден цикъл на природата!

Тоест при тази консумация и загуби на вода от водопроводни течове,както написахте по рано може само да се молим за ДЪЖД!

Та какъв ВОДЕН ЦИКЪЛ имате предвид Вие?!🤔

related

Перник 2973067190026500630

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item