stoineff

Защо да изберем каменни плочки за банята?


каменни плочки за баня

Един от най-старите материали за строителство и декорация е камъкът. Природата го награждава със забележителна сила и отличен външен вид.
В днешно време естественият камък е доста скъп, но на пазара се предлагат широк набор от изкуствени аналози, първият от които с плочките, които имитират каменна текстура. Най-често тази плочка се използва като под, тъй като тази опция за завършване има много предимства.

Предимства на каменните плочки
Подови плочки, имитиращ камък - чудесно решение за интериора на банята. Разнообразие от цветове, текстури и размери ви позволява да го поставите във всеки интериор - от античен до класически, от минималистичен до хай-тек. Плочките "под камъка" са много популярни, защото лесно се вписват във всяка концепция за ремонт, изглежда естествено и оригинално, не се притеснява с времето.
Във всеки случай, този декор показва добър вкус на собственика, а също така е практичен и траен довършителен материал, който дълго време запазва своите естетически свойства. Дълъг експлоатационен живот - едно от основните предимства на подова плочка "под камък". Такова покритие ще изглежда скъпо и луксозно дори и след няколко години активна употреба.
За разлика от капризните естествени камъни - мрамор, шифер, гранит и др., Имитиращата им плочка е лоялна към влагата, падащите предмети и устойчива на абразия. Поставянето на плочки "под камъка" на пода на банята, не можете да се притеснявате за факта, че ще бъде трудно да се поддържа чистота в стаята.
Първо, процесът на почистване ще бъде бърз и лесен, и второ, структурата на самия камък крие дребни замърсявания, което ги прави по-малко забележими. Това е особено вярно в банята, когато капки вода се изсушават върху повърхности и оставят грозни следи.

Видове каменни плочки за банята
Плочките с каменна текстура могат да бъдат от различен вид. Помислете за най-популярните: порцеланова и керамична каменна настилка. Основното предимство на порцелановата каменна настилка е почти нулевото усвояване на влагата, което е най-добрият вариант за банята. Плочките не абсорбират вода, дори ако изхвърлите голямо количество вода, съответно, изтичането може бързо да се елиминира без последствия, както за подовата настилка, така и за съседите отдолу. Благодарение на технологията на полусухото пресоване, порцелановата каменна настилка много точно повтаря структурата на естествения камък и изглежда много красиво. В допълнение, този материал не се напуква и не се отлепва от случайни механични удари. Също така, не се образуват петна от влага на повърхността му, а гамата от цветове на порцелановата каменна настилка е огромна!

Източник: http://granitogress.com

related

Интериор 3103583577862213554

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item