stoineff

180 души загинаха в самолетна катастрофа в Иран


Пътнически самолет, превозващ 180 души, пътуващи за украинската столица Киев, се е разби няколко минути след излитането си от летището в Техеран. 

Няма оцелели, се казва в съобщение на иранските медии, цитирани от Гардиън.


Предполага се, че причината за катастрофата е техническа неизправност.

Боингът 737-800, опериран от украинските международни авиолинии, е излетял от международното летище Имам Хомейни в 6.12 часа и е паднал около 8 минути по-късно, според уебсайтовете за проследяване на полети.
Боинг пусна кратко изявление, в което се казва, че са запознати с катастрофата и събират повече информация. Според информацията самолетът е бил произведен преди 4 години.

Видеозапис от катастрофата, разпространяван от информационната агенция ISNA, показва, че самолетът гори, докато пада от небето.

Версията лансирала от базираната в Йордания медия "Ал Хадат"е, че украинският самолет, е бил свален от иранската противовъздушна отбрана (ПВО).

В профила на изданието във "Фейсбук" се е появила публикация, че "Боингът" със 177 души на борда е бил поразен от ракета, изстреляна от въоръжените сили на Ислямската република. Малко по-късно постингът е бил публикуван и в акаунта в най-популярната мрежа на британския вестник "Дейли мейл". Двете издания след няколко часа са изтрили постовете си.






Припомняме, че това е поредна катастрофа с жертви със самолети Боинг. На 29 октомври 2018 г. край Джакарта Боинг 737 се разби. Всички 189 пътници и екипаж на борда загинаха.
 На 10 март 2019 г. Боинг 737-8 МАХ се разби в Етиопия. Всички 157 души на борда загинаха.


related

новини 5555505500967558320

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item